Ledig stilling: Økonomikonsulent

DNT søker etter økonomikonsulent med ansvar for sentralforbundet og konsernet.

Hestesporten er en aktiv bidragsyter i samfunnet. Totalt sett sysselsetter hestesporten ca. 16 500 mennesker og bidrar til en verdiskapning i samfunnet på om lag 8 milliarder kroner årlig. Hesten har og vil alltid ha en viktig rolle i samfunnet. Den bidrar på områder som sport & idrett, helse, relasjonsbygging, utdanning, distriktspolitikk og opprettholdelse av kulturarven. En av grenene i hestesporten er travsport.

Det Norske Travselskap (DNT) ble stiftet i 1875, og er Norges eldste organiserte sportsgren. DNT`s organisasjon består av 11 travforbund og 160 travlag fordelt rundt i hele Norge, med om lag 10 000 medlemmer. Sentraladministrasjonen organiserer virksomheten innen sporten etter retningslinjer gitt av det politisk valgte styret.

I forbindelse med at vår leverandør av økonomitjenester har valgt å avvikle sin tjeneste vil DNT etablere en intern økonomifunksjon i kombinasjon med kjøp av eksterne økonomitjenester. Vi søker derfor en økonomikonsulent i 100 % stilling med ansvar for sentralforbundet og DNT konsernet. Stillingen vil samarbeide tett med øvrige økonomimedarbeidere i konsernet, samt administrasjonen i DNT.

Økonomikonsulent
DNT søker etter en økonomikonsulent med ansvar for regnskaps- og økonomifunksjonen i DNT. Med bakgrunn i at DNT har satt ut økonomifunksjonen frem til nå, vil den nye økonomikonsulenten være en aktiv bidragsyter til å få på plass en effektiv økonomifunksjon av god kvalitet for sentralforbundet.  Økonomikonsulenten vil måtte samarbeide tett med vår nye eksterne leverandør av øvrige regnskaps- og økonomitjenester, samt øvrige økonomimedarbeidere i konsernet. Travsporten er inne i en tid med stadige forandringer, og det er viktig å ha god økonomisk styring og pålitelige økonomirapporter til å understøtte virksomheten. Økonomikonsulenten vil ha en nøkkelrolle i å bidra med god styringsinformasjon til både ledelse og styret. Stillingen rapporterer til generalsekretær.

Oppgaver og ansvar som vil bli tillagt stillingen:

  • Regnskapsansvarlig for Det Norske Travselskap
  • Utarbeide konsernregnskap
  • Inn- og utgående fakturering
  • Utbetaling av hesteeierpremier
  • Budsjettering
  • Utarbeide økonomirapporter og prognose til ledelsen og styret
  • Forvaltning av tilskudd til formålsaktiviteter

Vår nåværende leverandør benytter Agresso ERP-system, herunder Agresso lønn. Det benyttes Semine for inngående faktura. DNT er i prosess med å finne en ekstern partner for regnskaps- og økonomitjenester i hestesporten, som blant annet vil få ansvar for ERP-systemet. Det er på nåværende tidspunkt ikke avklart hvilket ERP-system dette blir, og økonomikonsulenten må være forberedt på å sette seg inn i leverandørens ERP-system.

Hvem er du?
For å lykkes i stillingen er det viktig at du kan arbeide selvstendig, samtidig som du samarbeider godt med dine kollegaer for å nå våre felles mål. Du er ansvarsbevisst og ser viktigheten av å formidle korrekt informasjon til rett tid. Det er viktig med erfaring fra tilsvarende rolle, herunder bruk av ERP-systemer. Det er ønskelig med erfaring fra økonomifunksjonen i en større organisasjon. Det er ønskelig med økonomisk utdannelse på bachelornivå. Relevant erfaring kan oppveie for utdannelseskravet.

Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. Stillingen krever kjennskap til bruk av øvrig data og IT-verktøy, samt god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk.

Hva kan du forvente av oss?
DNT holder til i hyggelige lokaler på Hestesportens Hus, Bjerke Travbane, i Oslo. Her kan vi tilby deg en utfordrende og spennende stilling i sentraladministrasjonen der du får være med å utgjøre en forskjell for norsk travsport. Hos oss vil du møte et hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø i en sportsorganisasjon med mangfoldige muligheter. Arbeidstiden er underlagt fleksitidordning, og vi kan tilby gode pensjons- og forsikringsordninger samt lunsjordning. Det vil være mulig å legge til rette for hjemmekontorløsning. Lønn etter avtale.

Stillings- og søknadsinformasjon:
DNT er opptatt av mangfold, blant annet med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn, og vil derfor oppfordre alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Søknadsfrist: Søknader vil bli behandlet fortløpende

Spørsmål om stillingen rettes til:
Generalsekretær Svein Morten Buer
 / 900 35 395

Søknad og CV sendes på e-post til:
Kommunikasjons- og utviklingssjef Marius Lundstein

Last ned stillingsutlysningen ved å klikke her