Budsjett 2024

DNTs budsjett for neste år vil endelig vedtas på første styremøte i 2024. Styret har imidlertid allerede nå vedtatt enkelte budsjettposter samt gitt generelle innspill.

- Dette er et offensivt budsjett for å ivareta aktiviteten i travsporten. Hesteeiere og oppdrettere er spesielt tilgodesett med økte premier, men vi har også tatt høyde for å utvikle travsporten på andre områder. Samtidig opprettholder vi øvrige aktiviteter på samme nivå som tidligere, forteller styreleder Erik Skjervagen.

Styret i Det Norske Travselskap (DNT) avholdt møte 15. og 16. desember. Vedrørende neste års budsjett kan man i forhåndsinformasjonen til styremøtet lese om hva Norsk Rikstoto budsjetterer med i 2024 og hvordan dette vil påvirke overføringene til DNT. Endelig budsjett vil vedtas på første styremøte etter nyttår. Styret har imidlertid allerede nå vedtatt enkelte budsjettposter.

De budsjettpostene som er vedtatt nå, er følgende:

Hesteeier- og oppdretterpremier

Når det gjelder hesteeier- og oppdretterpremier knyttet til totalisatorløp, samt mønstringsløp, er det budsjettert med totalt 243,1 millioner kroner. Sammenlignet med opprinnelig budsjett inneværende år, er dette 27,7 millioner kroner høyere.

Mønstringsløp opprettholdes

Mønstringsløpsordningen videreføres. Det betyr at ett godkjent mønstringsløp premieres med 5 000 kroner.

Oppdrettersats utland

Som kjent brukes begrepet «inntil» på prosentsatsene gjeldende oppdretterpremier for hester som starter i utlandet. Tidligere har det vært en avkortning på utbetalingene. Styret har nå vedtatt at begrepet sløyfes i 2024 og vil derfor garantere prosentsatsen som er oppgitt.

Tilskudd til driftsselskapene

Styret vedtar et tilskudd til driftsselskapene (totalisatorbanene) på 138,5 millioner kroner i 2024. Sammenlignet med fjorårets budsjett er dette en økning på 5 millioner kroner.

Det vil i tillegg til dette avsettes 1 million kroner til arrangementsaktiviteter som driftsselskapene kan søke på etter kriterier som vil bli fastsatt. Dette er et nytt tiltak for å stimulere til å bygge attraktive arrangementer, og er et resultat av utviklingskonferansen som ble avholdt tidligere i år.

Det kan videre tillegges at driftsselskapene får en samlet kostnadsbesparelse på 1 millioner kroner grunnet 12 færre kjøredager.

DU-midler økes

DU-midler til nyinvesteringer hos travlagene økes med 500 000 kroner, som betyr at det totale beløpet som er avsatt er 1 million kroner.

Øvrige aktiviteter

Aktiviteter som banebidrag til travlag, driftstilskudd travforbund, premiekjøringer, lokalkjøringer og «Hestens dag» arrangement, Til Start, Klasseløpsauksjon, Avlsstall og drifts- og aktivitetstilskudd til travskoler, ponniaktiviteter og ungdomsforeninger opprettholdes på nivå som inneværende år.

Les også