Lyser ut ca. 15 millioner kroner til prosjekter i hestemiljøene

For første gang lyser Landbruksdirektoratet ut midler fra overskuddet til pengespill på hest.

Foto: Hesteguiden.com

Midlene skal fordeles til ikke-fortjenestebaserte organisasjoner, og skal skape aktiviteter som skal bidra til å fremme hestesport, -hold og -avl. I denne søknadsrunden er det overskuddet fra 2023 som skal fordeles i tråd med Forskrift for overskuddet fra pengespill på hest.

Årets utlysning

Utlysningen ligger nå ute på Landbruksdirektoratets nettsider, sammen med retningslinjer, veiledning og annen relevant informasjon knyttet til tilskuddet. Det er mulig å søke om midler til både større og mindre prosjektert, så lenge det er innenfor formålet med tilskuddet. Særskilte prioriterte tema i årets utlysning er god dyrevelferd, rekruttering, økt kompetanse, utvidede bruksområder for hest (eksempelvis innen hest og helse) og økt avl på de nasjonale hesterasene. Innenfor rekruttering er det spesielt ønskelig med tiltak rettet mot barn og unge. Søknadsfristen er 18. desember 2024.

Ny utlysning allerede før sommeren

På våren legger Norsk Rikstoto frem regnskapet sitt, og det viser hvor stort overskuddet fra året før ble. Når det er klart hvor stor andel av overskuddet fra 2024 som skal tildeles gjennom åpen utlysning, vil det lyses ut en ny runde med midler allerede før sommeren 2025.

Kilde: www.landbruksdirektoratet.no

Les også