Anmeldelse fra Re Travforening

Styret i DNT viser til begrunnelse i nyhetssak om «Forhold ved styrearbeid i BVT» og velger av samme grunn og offentliggjøre tekst fra protokollen i DNTs Påtalekomite gjeldende anmeldelse fra Re Travforening.

Normalt skal personer i slike saker behandles med anonymitet. Siden det tidligere er sendt ut pressemelding fra varslere, der både varslernes og omvarsledes identitet er gjort kjent og navnene er benyttet i pressen, velger styret i DNT å omtale personene ved navn i denne saken.  

DNTs Påtalekomite har behandlet saken og skriver følgende i sin protokoll:

Faktum i saken fremkommer av udatert anmeldelse fra Anita Sønsteby og Malin Sandbæk. Re Travforening har i epost av 04.04.2024 anmeldt Roger Hansen for samme forhold omtalt av Sønsteby og Sandbæk, trolig for å oppfylle kravet om at det kun er organisasjonsledd som kan anmelde brudd på straffebestemmelsene til Påtalekomiteen jf. DNTs lov § 12.3.

Advokat Niels R. Kiær redegjorde for sine vurderinger og saksfremlegg.

Vedtak:
Anmeldelse fra Re Travforening mot Roger Hansen gir ikke grunn til å konstatere at det foreligger et brudd på DNTs straffebestemmelser, og de påpekte forhold påtales ikke.

Styret i Det Norske Travselskap

Les også

Organisasjon

Styremøte 3. mai

3. mai er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle. Du kan også melde deg på digitalt informasjonsmøte som avholdes etter styremøtet.