Øker bidraget til treningsanlegg

Styret i DNT har vedtatt budsjett 2024. Styret velger blant annet å øke støtten til nyinvesteringer på lokale treningsanlegg hos travlag.

Illustrasjonsfoto. Foto: Hesteguiden.com

Styret i Det Norske Travselskap (DNT) behandlet i dag budsjett 2024. Årets budsjett bygger på samme forutsetninger som styret behandlet i februar 2024. Styret har imidlertid valgt å øke budsjettet for DU-midler til nyinvesteringer med 1 million kroner.
- Styret ønsker å øke bidraget til utviklingen av lokale treningsanlegg. Travlagene rundt om i landet gjør en iherdig og viktig innsats for å skape arenaer for aktiviteter med hest. Gode, lokale treningsmuligheter er viktig for både trening av hestene og miljøet som skapes rundt sporten. I år budsjetterer vi derfor med 2 millioner kroner til DU-midlenes nyinvesteringer, som travlagene kan søke på. Dette er en økning på 1,5 millioner kroner sammenlignet med 2023. I tillegg ligger det 2,5 millioner i DU-midlene knyttet til drift av anlegg, forteller styreleder Erik Skjervagen.

Andre aktuelle budsjettposter:

Hesteeier- og oppdretterpremier
Når det gjelder hesteeier- og oppdretterpremier knyttet til totalisatorløp, samt mønstringsløp, er det budsjettert med totalt 243,1 millioner kroner. Sammenlignet med opprinnelig budsjett 2023, er dette 27,7 millioner kroner høyere.

Driftsselskap
Det er tidligere vedtatt et samlet tilskudd til driftsselskapene (totalisatorbanene) på 138,5 millioner kroner i 2024. Sammenlignet med fjorårets budsjett er dette en økning på 5 millioner kroner.

Det vil i tillegg til dette avsettes 1 million kroner til arrangements- og markedsføringsaktiviteter.  Dette er et nytt tiltak for å stimulere til å øke synlighet og attraktivitet, og er et resultat av utviklingskonferansen som ble avholdt i 2023.

Øvrige aktiviteter
Aktiviteter som driftstilskudd til travforbund, premiekjøringer, lokalkjøringer og «Hestens dag» arrangement, Til Start, Klasseløpsauksjon, Avlsstall og drifts- og aktivitetstilskudd til travskoler, ponniaktiviteter og ungdomsforeninger opprettholdes på nivå som i 2023.

Les også

Organisasjon

Styremøte 3. mai

3. mai er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle. Du kan også melde deg på digitalt informasjonsmøte som avholdes etter styremøtet.