Sikkilsdalen: 10 hopper er påmeldt så langt

Søndre Jerkeld er årets hingst i Sikkilsdalen og så langt er 10 hopper påmeldt. Påmeldingsfrist er 9. juni.

Søndre Jerkeld er klar for en sommer i fjellet. Foto: Roy Jakobsen

For årets slipp i Sikkilsdalen valgte Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Kaldblodsforeningen Veikle Balder, på den 14 år gamle hingsten Søndre Jerkeld. Hingsten debuterte som treåring og naturtraveren har levert svært gode resultater gjennom sin karriere.

Søndre Jerkeld har foreløpig få avkom og har en veldig spennende avstamming som gjør at han kan være aktuell for mange hopper med tanke på avlssjansen. Avlssjansen er en tiltakspakke som gir økonomisk stimulans for føll med innavlsgrad 3,4 og lavere. 

Per april er 10 kaldblodshopper påmeldt slippet i Sikkisldalen som er lørdag 22. juni. Påmeldingsfrist er 9. juni. Mer informasjon om Søndre Jerkeld og slippet i Sikkilsdalen får du på Norsk Hestesenter sine hjemmesider her: 

Les mer: Søndre Jerkeld til Sikkilsdalen

Avlssjansen 

Avlssjansen er et tiltak som både skal avlsstimulerende og innavlsdempende. Tiltaket gjelder i både Norge og Sverige. Målet med Avlssjansen er å bidra til produksjon av hester som har mindre slektskap til den øvrige hestepopulasjon. Avlssjansen innebærer flere økonomiske insitamenter til krysninger som leder til individer med lav innavl. I tillegg skal hingster som har lav slektskap til populasjonen gis større muligheter til avlsgodkjenning.

Les mer om tiltaket: Avlssjansen

Les også