B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.

Foto: Norsk Hestesenter

Du kan nå melde deg på B-trenerkurs hos Norsk Hestesenter, som planlegges gjennomført i september. Påmeldingfrist er 31. mai. På dette kurset gjennomgås en rekke temaer som er viktige å kunne for deg som skal trene hester for andre. Etter endt kurs skal du:

  • kjenne til utdanningsløpet fram til travtreneryrket, herunder DNT’s lover og regelverk for lisenser og travsport
  • kunne reflektere over hvordan følgende fagområder påvirker bruk og stell av travhest: treningslære, fôringslære, hestesykdommer, skader og behandlingsmåter, dyrevernlov og forskrifter, HMS
  • Se kursplan for innhold

Opptakskrav: For opptak til kurset stilles det krav til at søker har relevant erfaring med å trene travhester. Søker bør kunne vise til god erfaring med å trene frem travhest til å delta i travløp. Betydelig erfaring med temming og trening av unghester kan kompensere for manglende erfaring med løpshester. Det forutsettes at søker innehar gyldig lisens hos Det Norske Travselskap (DNT) ved søknad om opptak til, og deltakelse på B-trenerkurset. Det er DNT som vurderer opptaket av søkerne.

Mer informasjon om opptak, innhold, gjennomføring og påmelding får du på Norsk Hestesenter sine hjemmesider her: 

B-trenerkurs høsten 2024

 

Les også

Sport

Praksis hos profftrenere

Årets kull med travtrenerstudenter er snart tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i inn- og utland, fylt med nye erfaringer, kunnskap og motivasjon.
Sport

Uendret i toppen

To løp ble kjørt i UET Elite Circuit sist helg, og nå begynner de skandinaviske hestene å markere seg.