Styremøte 6. september

6. september er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle.

Foto: Hesteguiden.com

Sakslisten til styremøter i DNT publiseres på travsport.no en uke før møtet. Se sakslisten og protokoller fra tidligere styremøter her. På styremøte 6. september skal styret behandle 7 vedtakssaker og bli orientert om 14 andre saker.

Vedtakssaker

Regnskapsrapport per 30. juni og 31. juli vil bli presentert for styret. Siste rapport viser et underskudd på 27,5 millioner kroner, hvilket er et negativt avvik på 4,4 millioner kroner mot budsjett. Ifølge administrasjonens prognose vil det meste av avviket bli hentet inn i løpet av året. Det forutsetter imidlertid at spillselskapet leverer som budsjettert.

Sak nummer to gjelder ekstraordinær generalforsamling i DNT 3. oktober. Utover valg av to styremedlemmer, består generalforsamlingen også av saker av formell karakter. I disse er det styret som er forslagsstiller. Styret behandler forslag til tekst.   

Sak nummer tre gjelder oppfølging av saker fra DNTs generalforsamling 2024, herunder forslag til instruks for DNTs sports- og avlskomite, revidert instruks for DNTs valgkomite og utvalg for gjennomføring av DNTs generalforsamling. Forslag til instruksene skal deretter opp til drøfting i landsrådsmøte 12. september.

Sak nummer fire handler om strategiarbeid og oppstarten av arbeidet med en ny strategiplan. Styret får presentert vurderinger knyttet til utviklingen av en ny plan, med fokus på drøfting av hvordan en ny strategiprosess skal foregå i organisasjonen.

Sak nummer fem er oppfølging av generalforsamlingens vedtak om endringer i DNTs Løpsreglement § 3.8. Det er styret som formelt vedtar endringer i reglementene.  

Sak nummer seks gjelder terminlisten 2025. Her får styret presentert forslag til fordeling av antall V75-dager og hvilken ytre ramme totalproduksjonen med løpsdager bør ha. Etter styrets behandling av saken planlegges det at et førsteutkast sendes til driftsselskapene for uttalelse.

I henhold til DNTs lov skal travforbundene en gang per halvår innkalle representanter fra samtlige travlag og samarbeidende organisasjoner innen forbundet til travkonferanse. I sak nummer sju får styret en oversikt over høstens samlinger, DNTs temapresentasjoner til konferansene, og det skal avklares hvem i styret og administrasjonen som skal delta.

Orienteringssaker

Orienteringssaker består i hovedsak av saker der administrasjonen orienterer styret om status i hestepopulasjonen, aktuelle oppgaver, prosjekter, organisasjonssaker eller lignende. Siden forrige styremøte er det avholdt flere møter som styret vil bli orientert om (orienteringssak tre, fire, fem og seks).

Utviklingskonferansen arrangeres fredag 6. september på Hestesportens Hus og det er påmeldt 100 deltakere. Konferansens foredragsholdere er Saara Iivari fra Finland, Marianne Simonnot fra Frankrike, Jon W. Pedersen fra Sverige samt Hilde Apneseth og Thomas Gjelsås.

Klasseløpsauksjonen startet tirsdag 3. september og avsluttes med auksjonsfinale i restauranten på Bjerke Travbane lørdag 7. september. Styret får en foreløpig statusrapport fra arbeidet med auksjonen.

DNTs Landsråd er innkalt til møte 12. september. På agendaen står oppfølgingssaker fra DNTs generalforsamling: Styrets forslag til instruks for DNTs sports- og avlskomite, styrets forslag til revidert instruks for DNTs valgkomite og styrets utvalg for gjennomføring av DNTs generalforsamling. Videre vil det bli orientert om øvrige saker fra styremøtet 6. september.

I sak om politisk møteaktivitet vil styret få en orientering om både nylig gjennomførte og kommende møter med politikere og embetsverk.

Svensk-Norsk Kaldblodsavtale skal reforhandles, og styret vil bli orientert om fremdriftsplanen som er lagt for dette arbeidet.

Arbeidet med utvikling av den digitale plattformen for andelslag går for fullt. Prosjektet er nå i en testfase og arbeidsgruppen for andelslag samt andre ressurspersoner arbeider aktivt med testing av den nye plattformen.

Styret vedtok tidligere i år å tvangsinnløse de øvrige aksjene i Bjerke Travbane Eiendom AS.  Noen tidligere aksjonærer har forlangt rettslig skjønnsfastsettelse av innløsningssummen, og styret vil bli orientert om status i saken.

I saken om Myremoen Hestesportsenter AS gis styret en orientering om framforhandlet lånevilkår i en forlenget avtale om lån fra DNT til aksjeselskapet.

Les også