Valgkomiteens innstilling til ekstraordinær generalforsamling

Valgkomiteen har bestått av: Gunnar Flåten (leder), Liss-Karin Sandvik, Jan Kristian Øverdal, Harald Neset og Jan Gjennestad (erstattet Charlotte Svendsen fra møte nr. 3). Her er deres innstilling til ekstraordinær generalforsamling i DNT 3. oktober.

Valgkomiteen i Det Norske Travselskap fikk i juli 2024 oppdrag fra DNT med å finne to nye styrerepresentanter til erstatning for Margrethe Dysjaland og Sindre L. Nyeng.

Valgkomiteen har mottatt mange innspill på kandidater. Tiden for å melde inn unge kandidater, dvs. med alder under 30 år, ble forlenget til 25. august. Komiteen har gjennomført 8 møter og er klar med sin innstilling.

Valgkomiteen vil berømme kvaliteten på alle kandidatene, valg skal imidlertid gjøres. Det skal inn minst en kvinne og minst en ung styrerepresentant under 30 år.

Det er lagt spesielt oppmerksomhet på evnen til å se sportens utfordringer med hensyn til økonomi, sterkt fallende hestepopulasjon og evnen til kommunikasjon i sosiale medier som rekrutterende virkemiddel. Valgkomiteen ser behovet for et styre som både kan og tør ta betydelige grep for fremtiden. Vi ønsker at det nye styret i DNT skal være rigget for å finne alternative nye løsninger som gjør oss i stand til ikke lenger å benytte premiepenger og oppdretterpenger som salderingspost i regnskapet.

Varigheten av valget er fra 3. oktober frem til ordinær generalforsamling i juni 2025.

Valget bes gjennomført som separate valg, hvor styrerepresentant under 30 år ønskes valgt først, grunnet krav til kjønn i styret. Deretter velges ordinær styrerepresentant og til slutt 1. vararepresentant.

Valgkomitéen innstiller som følger:

  1. Hedda Edvardsen, Blaker Travselskap: Ny, styremedlem, representant under 30 år
  2. Espen A. Schem, Follo Travlag: Styremedlem, er 1. varamedlem i sittende styre
  3. Charlotte Svendsen, Stavanger Travklubb: Ny, 1. varamedlem 

 

Horten 5. mai 2024

Gunnar Flåten
Leder av Valgkomiteen

Tlf.: 905 51 910

Les også