Løpsbulletinen for januar og februar er klar

Løpsbulletinen for januar og februar 2023 er nå ferdigstilt, sendt i trykken og er i løpet av uke 49 på vei ut til abonnenter og baner. Nettversjonen kan du allerede nå laste ned.

S.J.'s Tribute ble vinneren av Johan Widdings Minneløp 2022. Det ærverdige 4 åringsløpet er et av de større løpene i storløpskalenderen vinterstid. Også i 2023 ventes løpet å samle bred deltagelse med Derby-kandidater. (Foto: Hesteguiden.com)

De store linjene i den første løpsbulletinen for 2023 er at man håper at Vinterserien i V75 vil fange interesse og gjennom sine kvalifiseringsløp over mesteparten av landet, kulminere i flotte og bra betalte finaler på Bjerke lørdag 4.mars.

De lokale vinterseriene vil ikke i januar og februar 2023 være like "proposisjonsmessig dominante" som i fjor, men det vil fortsatt bli lokale vinterserier og tilhørende finaler hvor Bergen er først ute og avvikler sine finaler allerede søndag 5.mars. Harstad har sin "finale-dag" lørdag 18.mars mens Forus og Varig Orkla Arena avslutter sine vinterserier den første uken i april.

For Østlandet sin del er strukturen i utskrivningen for det meste bygget opp slik at det som ellers også -  er viktig med god og best oppslutning om V75-omgangene lørdager og tirsdager samt V86-omgangen 8.februar. Det er også her man finner de best betalte løpene og hvor proposisjonene i liten grad er regulert. Lunsj-omgangene er naturlig nok mindre premiert og vil i større grad være forbeholdt de mindre formsterke hestene. En konstant faktor som er verdt å merke seg og som er lite påvirket av årstid, geografi, raser og klasser - er at 2/3 av alle hester i en gitt klasse, til enhver tid har 700 startpoeng eller mindre. 

Bortimot alle løpsdager i perioden er svært viktige i den forstand at de er såkalte "eksport-produkter" hvor det er internasjonalt spill til disse løpsdagene og vi håper  derfor at løpstilbudet i perioden totalt sett er av tilstrekkelig  interesse slik at oppslutningen om flest mulig løpsdager blir best mulig. Gjennom vinteren vil det nok også dukke opp mange løp der muligheten for å "hoppe på"/etteranmelde til løp som gjerne ble annerledes eller "billigere" enn man først trodde. Fleksbilitet kan i så måte være et nøkkelord for noen innbringende vintermåneder.

Vi håper gjennom vinteren på et godt samarbeid med såvel som "Kong Vinter" så vel som sportens hardføre aktive som stiller opp i disse viktige månedene.

Løpsbulletinen laster du ned her. 

Les også

Sport

Patrick Larsen til topps

Han kom skeivt ut, men etter en overraskende seier med Vertigo Safir ble Patrick Larsen likevel norsk mester for stallansatte i Bergen lørdag.