Styremøte 3. november

3. november er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle. Du kan også melde deg på digitalt informasjonsmøte som avholdes etter styremøtet.

Foto: Hesteguiden.com

Sakslisten til styremøter i DNT publiseres på travsport.no en uke før møtet. Se sakslisten og protokoller fra tidligere styremøter her. På styremøte 3. november skal styret behandle fire vedtakssaker og bli orientert om 18 andre saker.

Husk at du kan melde deg på styrets digitale informasjonsmøter etter styremøtet. Mer informasjon om dette får du nederst i denne saken.

Vedtakssaker
Første vedtakssak er regnskapsrapport per september. Regnskapet viser et overskudd på 6,2 millioner kroner. Dette er 13,7 millioner kroner bedre enn budsjett, som følge av høyere månedlig overskudd mottatt fra Norsk Rikstoto.

I henhold til sak 1-13 om terminlisten 2024 skulle administrasjonen, etter innspill fra Norsk Rikstoto, rette en henvendelse til driftsselskapene om det er noen som ønsker å ha flere V75 omganger på kveldstid. Bakgrunnen for dette var å vurdere en eventuell økning i antall Super Saturdays. Svar på henvendelser til driftsselskapene og enkelte andre justeringer siden forrige behandling, forelegges styret under sak nummer to.

Sak nummer tre gjelder Bjerke Travbane AS. Ledelsen ved Bjerke Travbane Eiendom (BTE) har foreslått å legge eierskapet til Bjerke Travbane AS direkte under BTE. Dette for å få selskapene i konsern, slik at økonomiske transaksjoner mellom selskapene kan skje smidigst mulig. Styret får presentert forslag til en eventuell prosess.  

Sak nummer fire gjelder DU-utvalgets ansvarsområder. DU-utvalget har gjennomgått gjeldende regelverk knyttet til sitt ansvarsområde og styret vil få presentert utvalgets forslag til reviderte regelverk knyttet til delegasjonsreglementet, travforbundenes annleggskontakter, samt regler og retningslinjer ved fordeling av tilskudd.

Orienteringssaker
Orienteringssaker består i hovedsak av saker der administrasjonen orienterer styret om status i hestepopulasjonen, aktuelle oppgaver, prosjekter, organisasjonssaker eller lignende. Siden forrige styremøte er det avholdt en rekke møter og arrangementer (orienteringssakene 3 til 14) som styret vil bli orientert om.

Styret vil bli informert om at saken i Oslo Tingrett er blitt anket av motparten til Borgarting Lagmannsrett.

Orienteringssak nummer 16 er en oppfølgning av sak 2-12, der styret fikk fremlagt vurderinger fra Skatteetaten, gjeldende IT-tjenester og merverdiavgift. Advokater i henholdsvis BDO og Wikborg|Rein har gjennomgått brevet fra skatteetaten og gjort sine vurderinger for DNT.       

I saken om lyd- og bilderettigheter vil styret få en orientering om den siste dialogen som er ført mellom DNT, Norsk Galopp og Norsk Rikstoto.

Styret vil bli orientert om eierskapsvurderinger i Bjerke Travbane Eiendom AS som ulike styrer i DNT har gjennomført de siste 25 år, som bakgrunn før eventuelle nye vurderinger.   

Delta på digitalt informasjonsmøte
DNT ønsker å forbedre informasjonen ut til organisasjonens medlemmer, og har startet opp med digitale informasjonsmøter etter styremøtene. Møtene vil omhandle saker fra styremøtet og eventuelt annen aktuell informasjon.

Medlemmer som ønsker å delta på informasjonsmøtet kan registrere seg i Min Side. I Min Side har medlemmer fått en ny meny som heter «DNT informasjon». Her kan man gå inn på «styrets digitale informasjonsmøter» og registrere seg. Når man er registrert vil man motta e-post med tilgang til informasjonsmøter som gjennomføres i Microsoft Teams. Tidspunkt for møtene vil annonseres samtidig som forhåndsuttalen til styremøtene publiseres.

Det vil gjøres opptak av samtlige informasjonsmøter, som tilgjengeliggjøres i møtearkivet under samme meny i Min Side. Det betyr at medlemmer til enhver tid kan gå inn i Min Side og gjøre seg orientert om tidligere avholdte informasjonsmøter.

Informasjonsmøte etter kommende styremøte gjennomføres mandag 6. november kl. 18.00. 

Min Side

Min Side er DNTs medlems- og kundeportal. Min Side inneholder informasjon og tjenester for deg er medlem og som driver med hest registrert i DNT. 

Trenger du hjelp til pålogging? Kontakt oss på .

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.