Styremøte 5-6. oktober

5-6. oktober er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle. Du kan også melde deg på digitalt informasjonsmøte som avholdes etter styremøtet.

Foto: Hesteguiden.com

Sakslisten til styremøter i DNT publiseres på travsport.no en uke før møtet. Se sakslisten og protokoller fra tidligere styremøter her. På styremøte 5-6. oktober skal styret behandle åtte vedtakssaker og bli orientert om ti andre saker.

Husk at du kan melde deg på styrets digitale informasjonsmøter etter styremøtet. Mer informasjon om dette får du nederst i denne saken.

Vedtakssaker
Første vedtakssak er regnskapsrapport per august. Regnskapet viser en prognose på et årsoverskudd på 12,1 millioner kroner. Dette er 10,3 millioner kroner bedre enn budsjett, som følge av høyere månedlig overskudd mottatt fra Norsk Rikstoto.

Sak nummer to er en drøftelse av organiseringen av arbeidet med IT-løsninger innen trav- og galoppsporten, med tanke på konsekvensene av ny pengespillov med tilhørende forskrifter.

Sak nummer tre gjelder terminlisten for 2024. Det er utarbeidet et forslag som nå er på høring. Høringsfristen er onsdag kl. 15.00 og styret vil presentert forslaget sammen med høringsinnspillene.

Under siste styremøte ba styret administrasjonen om å innhente opplysninger om heftelser og eventuelle hindringer for en salgsprosess gjeldende baner på sør-østlandet. Dette fordi styret vil starte en prosess med å innhente faktagrunnlag for å undersøke verdien på disse banene. I tillegg ba styret om at det fremskaffes informasjon om forventet pengeflyt, inkludert tidshorisont for allerede inngåtte salgskontrakter knyttet til Bjerke Travbane. Til saken om prosjekt banestruktur vil styret bli presentert informasjon om de opplysninger som er innhentet.

I sak nummer fem vil styret få en status i oppfølgning av saker fra DNTs generalforsamling 2023.

Med bakgrunn i endret tidspunkt for generalforsamling hos DNTs organisasjonsledd, så er det behov for å oppdatere retningslinjene for innlevering av årsrapport gjeldende travlag og travforbund. Forslag til ny tekst i retningslinjene vil bli lagt frem for styret i sak nummer seks.

Norsk Travsportsenter AS eies av Bjerke Travbane Eiendom AS (BTE), som i all hovedsak eies av DNT. Styret i BTE har bedt om noen avklaringer vedrørende fremtidig drift av treningssenteret. Styret vil møte representanter for styret og administrasjonen i BTE, og ha en befaring på treningssenteret før saken diskuteres i styremøtet som sak nummer 7.

Styret vil ha en workshop der man vil diskutere fremtidig strategi og gi administrasjonen budsjett-innspill for 2024. Her vil man gjennomgå status av styrets prioriterte satsningsområder, herunder status for andelslag. Man vil drøfte oppfølgning etter utviklingskonferansen, diskutere prinsipper ved økte overføringer fra NR sammenlignet med budsjett og diskutere vintersatsning 2024/vinterserien.

Orienteringssaker
Orienteringssaker består i hovedsak av saker der administrasjonen orienterer styret om aktuelle oppgaver, prosjekter, organisasjonssaker eller lignende. Under dette styremøtet består sakene av protokoll fra styremøte nummer 11/23, Landsråd 10. september, Klasseløpsauksjonen, Domsavsigelse Oslo Tingrett 27.9.23, avholde forbundskonferanser og regnskap første halvår for underliggende selskaper.

Under status hest, som for øvrig blir publisert månedlig på travsport.no her, får styret en status i antall starthester, utvikling i antall løp, antall hester i løp, utviklingen i antall starter per hest, samt innkjørt per hest – fordelt på rase.

DNT har avgitt sine innspill til stortingsmeldingen om dyrevelferd. I arbeidet med innspillene har DNT deltatt på innspillsmøte om stortingsmeldingen, samt gjennomført et møte med med DNTs samarbeidende organisasjoner.

Siste orienteringssak gjelder bruksforbud sulky. Her vil styret bli orientert om bakgrunnen for bruksforbudet på modeller av USAi sulkyer.

Delta på digitalt informasjonsmøte
DNT ønsker å forbedre informasjonen ut til organisasjonens medlemmer, og har startet opp med digitale informasjonsmøter etter styremøtene. Møtene vil omhandle saker fra styremøtet og eventuelt annen aktuell informasjon.

Medlemmer som ønsker å delta på informasjonsmøtet kan registrere seg i Min Side. I Min Side har medlemmer fått en ny meny som heter «DNT informasjon». Her kan man gå inn på «styrets digitale informasjonsmøter» og registrere seg. Når man er registrert vil man motta e-post med tilgang til informasjonsmøter som gjennomføres i Microsoft Teams. Tidspunkt for møtene vil annonseres samtidig som forhåndsuttalen til styremøtene publiseres.

Det vil gjøres opptak av samtlige informasjonsmøter, som tilgjengeliggjøres i møtearkivet under samme meny i Min Side. Det betyr at medlemmer til enhver tid kan gå inn i Min Side og gjøre seg orientert om tidligere avholdte informasjonsmøter.

Informasjonsmøte etter kommende styremøte gjennomføres mandag 9. oktober kl. 18.00. Logg på Min Side for å registrere deg her. Trenger du hjelp til pålogging? Kontakt oss på .

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.