DNTs jubileumsutvalg

Det Norske Travselskap (DNT) ble stiftet i 1875 og vil i 2025 fylle 150 år. Travsporten er med dette den eldste organiserte sportsorganisasjonen i Norge.

Kjappkjøring med hest kan man lese om i oldtidshistorien. Den første organiserte travkjøringen man kjenner til i Norge ble holdt på sjøisen i Bjørvika nedenfor Akershus festning i 1832. Det var med slede på isen vinterstid det hele startet, slik bildet beskriver. Maleriet er av Axel Ender.

Jubileet vil være en stor begivenhet som DNT vil markere med arrangementer gjennom hele jubileumsåret. For å forberede 150-års-jubileet har styret i DNT nedsatt et jubileumsutvalg. Utvalget har konstituert seg og har følgende sammensetning:

Torbjørn Frøysnes (leder), tidligere ambassadør og styremedlem i DNT, Norsk Rikstoto og European Trotting Association (UET)
Turid M. Tuverud, leder i Nitelven Travlag
Per Jørgensen, Arena Midt-Norge AS
Kari Agerlie, styremedlem i DNT, Voss
Torstein Drivenes, daglig leder Bergen Travpark
Bjørn Bagstevold, daglig leder, Forus Travbane
Anette Andersgård Helle, stallansatt travsportsutøver, Gjøvik

Utvalget skal utarbeide forslag til program for jubileet, og vil samarbeide med alle deler av organisasjonen med sikte på jubileumsmarkeringer over hele landet. I arbeidet vil utvalget ha kontakt med øvrige hestesportsorganisasjoner i Norge, Norsk Rikstoto og myndighetene. Jubileumsutvalget vil rapportere til DNTs generalsekretær, mens styret i DNT vil treffe de endelige avgjørelser om programmet.

- Målsettingen er å legge opp til en jubileumsmarkering som kan gi travsporten et positivt og varig oppmerksomhetsløft nasjonalt og regionalt, sier generalsekretær Svein Morten Buer.
- For å få til dette er det nødvendig å starte forberedelsene tidlig. Jeg er glad for at jubileumsutvalget nå er konstituert og kan starte sitt arbeid, sier Buer.

Det er foreløpig satt av 1,7 mill. kr til DNTs 150-års-jubileum.

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.