Kaldblodshingst i Sikkilsdalen sommeren 2024

Har du en avlsgodkjent kaldblodstraverhingst som du kan tenke deg å slippe med hopper i Sikkilsdalen sommeren 2024? Da vil vi høre fra deg!

Foto: Eirik Stenhaug

Sikkilsdalen, som ligger i Nord-Fron kommune i Innlandet fylke, regnes som arnestedet for den moderne hesteavlen i Norge. Har du en avlsgodkjent kaldblodstraverhingst som du kan tenke deg å slippe med hopper i Sikkilsdalen sommeren 2024? Hestene slippes i Sikkilsdalen lørdag 22. juni og hentes hjem i overgangen august/september. Det vil være to gjetere som har daglig tilsyn med hestene og følger opp hestevelferden, loggfører brunster og gir hingstene kraftfôr. 

Norsk Hestesenter, Veikle Balder og Det Norske Travselskap vil samarbeide om å velge ut hingst til neste års slipp. Slektskap til kaldblodspopulasjonen, hingstens prestasjoner og eventuelle avkomsprestasjoner vil legges til grunn i valget. Hingsten som velges må være tilgjengelig i vårstasjon og bør ha erfaring med naturlig bedekning. Hingsteeier er ansvarlig for vårstasjon.

Det vil bli valgt ut hingst og gjort avtale med hingsteeier i løpet av desember. Det opprettes en leieavtale mellom hingsteeier og Norsk Hestesenter for beitesesongen.

Rett din interesse til Norsk Hestesenter på e-post

Norsk Hestesenter

Norsk Hestesenter skal fremme kvaliteten på hestehold og avl i Norge, og er det øverste faglige senter for utdanning av hestepersonell og for avl av hest i Norge. 

Les også

Avl og oppdrett

Bestill auksjonskatalogen

Katalogen til årets Klasseløpsauksjon er ferdig trykt. I løpet av kort tid blir den mulig å få tak på landets baner. Les den digitalt her eller send bestilling på den trykte versjonen.