Norske studenter til internasjonalt løp i Östersund

Tirsdag er det klart for det internasjonale ETSÄ-løpet på Östersund Travbane. Kuskene som deltar er studenter fra Norge, Sverige, Finland og Frankrike.

Katarina Brorsgård er en av de norske studentene som deltar i det internasjonale ETSÄ-løpet tirsdag. Foto: Norsk Rikstoto

Katarina Brorsgård (nåværende student) og Kaja Knædal (2019-20 kullet) representerer Norge som studenter fra Norsk Hestesenter. Kravene til studentene er at de har kjørt mellom 3- 80 løp, og at det er maks 5 års siden de tok eksamen. Det er også en øvre aldersgrense.

ETSÄ-løpet, organisert av European Trotting School Association (ETSÄ), er en internasjonal konkurranse med en rik historie. Det første løpet gikk allerede i 2008 på Solvalla, og siden har løpet rotert mellom de fire medlemslandene: Finland, Frankrike, Norge og Sverige.

- Det har ikke vært en enkel oppgave å finne kvalifiserte kusker blant våre studenter, spesielt ettersom mange av de yngre studentene allerede har kjørt for mange løp, forteller Øystein Bakken ved Norsk Hestesenter.
- Men vi er utrolig glade for at Katarina og Kaja kan representere oss i år. Dette er en gyllen mulighet for dem å både besøke og konkurrere i et nytt land, samtidig som de får verdifull erfaring.

Norske deltakere fra Wången Travgymnasium 

Wången Travgymnasium i Sverige deltar også med representanter i ETSÄ-løpet. Wången har Sveriges største travgymnasium, som er det vi i Norge omtaler som videregående skole. Flere norske studenter reiser hvert år til Wången for å studere det tre-årige utdanningstilbudet i trav. 

Blant elevene på travgymnasiet ved Wången som er trukket ut til å delta i konkurransen finner vi norske Leah Jacobsen og Henrik Kihle.

ETSÄ-løpet avholdes som løp nummer 6 og du kan se startlistene her.

Travtrenerstudiet

"Travtrener - trening av hest, oppstart og drift av egen travstall" er en fagskoleutdanning som gjennomføres som et nett- og samlingsbasert studium på 30 studiepoeng.

Les mer
  • En fagskoleutddaning ved Norsk Hestesenter
  • Dersom du ønsker å ha travsport som yrke er dette studiet for deg! 
  • For å kunne søke om profesjonell trenerlisens A hos Det Norske Travselskap er det krav om utstedt vitnemål fra denne utdanningen 

 

Les også

Sport

Patrick Larsen til topps

Han kom skeivt ut, men etter en overraskende seier med Vertigo Safir ble Patrick Larsen likevel norsk mester for stallansatte i Bergen lørdag.