Søknadsfrist DU-midler

30. november er søknadsfristen for travlag som ønsker å søke om DU-tilskudd. Søknaden skal sendes til det respektive travforbund.

Foto: Hesteguiden.com

30. november er søknadsfristen for travlag som ønsker å søke om DU-tilskudd. Søknaden skal sendes til det respektive travforbund.

I henhold til DU-utvalgets «regler og retningslinjer til bruk ved fordeling av tilskudd» skal søknad om DU-tilskudd sendes det respektive travforbund innen 30. november. Deretter skal travforbundets styre lage sin innstilling, og oversende denne til DNT/DU-utvalget innen 31. januar 2024. Følgende betingelser gjelder for DU-tilskudd:

DU- tilskudd

Med inntil 1/3 av den totale kostnaden kan det gis DU- tilskudd til treningsanlegg, eksempelvis treningsbane, rettstrekk, treningsløype, lysanlegg, påselingsplasser, staller og anleggsutstyr. Søknad sendes til eget travforbund innen 30/11-2023. Travforbundet gir sin innstilling, og sender den til DU- utvalget innen 31/1-2024. Det gis i utgangspunktet ikke tilskudd til vedlikehold.

Betingelser: 

  • Ved leiet grunn må kontrakten lyde på minimum 10 år (DU- utvalget kan gi dispensasjon) og DNT må ha rett til å gå inn i kontrakten på lik linje med leier dersom leier misligholder eller ønsker å si opp kontrakten. DU- utvalget kan kreve lengre leietid for store kostnadskrevende anlegg.
  • Bevilget tilskudd utbetales først når anlegget er ferdigstilt og en representant for forbundsstyret har besiktiget og godkjent arbeidet.
  • Forbundet må deretter skriftlig bekrefte at tilskuddet kan utbetales.
  • DU- utvalget kan etter begrunnet skriftlig søknad, anbefalt av forbundsstyret, foreta delutbetaling i anleggsperioden.
  • Selges treningsanlegg som har mottatt DU- tilskudd eller banebidrag fra DNT, skal mottatt beløp (indeksregulert) tilbakebetales til DNT.

Regelverk og retningslinjer, samt skjema for søknad om tilskudd får du her: 

Regler og retningslinjer for DU-tilskudd

Søknad skal sendes til travforbundene på e-post innen 30. november. Kontaktinformasjon til travforbundene får du her: 

Kontakt travforbundene 

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.