OPPDATERT: Vinterserien V75 2024

Også kommende vinter vil det avvikles en nasjonal Vinterserie innenfor V75, samt lokale vinterserier på distriktsbanene. Finalene i Vinterserien V75 kjøres på Jarlsberg lørdag 2.mars.

First One Diamond vant en av vinterseriefinalene i 2023. Foto: hesteguiden.com

Vinterserie-konseptet går med dette inn i sin 3.sesong og håpet er at 2024-utgaven skal bli minst like godt mottatt som de foregående årene. I denne omgang tar vi for oss Vinterserien V75.

Proposisjonene for løp som inngår i Vinterserien V75 er nå skrevet ut.
Kvalifiseringsløpene er forsøkt utskrevet over ulike distanser og med begge startmetoder. Kvalifiseringsløpene som avholdes på distriktsbanene er bevisst satt opp med voltestart (foruten i varmblods klasse 3 der alle løp i klassen går med autostart) – dette for at alle hester hjemmehørende arrangørbanen skal ha en mulighet til å kunne ta seg til finalene uten å måtte reise(langt).

Last ned proposisjonene til Vinterserien her (Excel).

Last ned proposisjonene til Vinterserien her (PDF)

Alle kvalifiseringsløp i Vinterserien V75 vil kjøres med 1.premier i intervallet mellom 50 000 – 70 000. Kvalifiseringsløp som enten er skrevet ut med voltestart eller med sportrapp / grunnlag i autoløp, samt over 2600 meter og/eller arrangeres i forbindelse med V75 Super Saturday-omganger vil tildeles høyere premieskalaer.

Finale-omgangen avholdes på Jarlsberg Travbane lørdag 2.mars. Denne løpsdagen avvikles som V75 Super Saturday og i alle finalene kjører man om 125 000 i førstepremie samt breddepremiering.

Løpsbulletinen for januar-februar vil være klar senest mandag 11.desember.  

 

Her leser du mer om Vinterserien V75 2024.

Det vil i perioden 6.januar til 20.februar, fordelt på lørdager, tirsdager og onsdager - bli kjørt 38 kvalifiseringsløp som danner grunnlaget for hvilke hester som gjør seg berettiget til å kunne starte i Vinterserien V75 sine finaleløp på Jarlsberg den 2.mars.

Merk at det for alle løp i vinterserien V75, både kval og finaler - er det hestenes grunnlag pr. 31/12 kl.24.00 som avgjør hvilken klasse hestene tilhører. Hver hest hører kun til i én klasse og vil høre til i den samme klassen hele meetinget.

Les også