Styremøte 15-16. desember

15-16. desember er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle. Du kan også melde deg på digitalt informasjonsmøte som avholdes etter styremøtet.

Foto: Hesteguiden.com

Sakslisten til styremøter i DNT publiseres på travsport.no en uke før møtet. Se sakslisten og protokoller fra tidligere styremøter her. På styremøte 15-16. desember skal styret behandle 12 vedtakssaker og bli orientert om 18 andre saker.

Husk at du kan melde deg på styrets digitale informasjonsmøter etter styremøtet. Mer informasjon om dette får du nederst i denne saken.

Vedtakssaker

Første vedtakssak er regnskapsrapport per november. Regnskapet viser et overskudd på 1,2 millioner kroner. Dette er 15,8 millioner kroner bedre enn budsjett, som i hovedsak skyldes høyere månedlig overskudd mottatt fra Norsk Rikstoto.

Budsjett 2024 er andre vedtakssak. Det ble gjennomført dialogmøte mellom stifterne og Norsk Rikstoto (NR) 12. desember, der det ble opplyst at NR budsjetterer med en omsetning på 3,25 milliarder kroner i 2024 mot 3,06 milliarder i 2023. Dette medfører et overskudd før utdeling til formålsmottakere på 488,4 millioner kroner i 2024 mot 461,8 millioner i 2023. Basert på forskrift om fordeling av overskuddet fra pengespill på hest skal DNT motta 82 % av overskuddet, som vil utgjøre 400,5 millioner kroner i 2024 mot budsjettert 378,6 millioner kroner i 2023. Administrasjonen vil med disse opplysningene arbeide videre med DNTs budsjett for 2024 frem mot styrebehandling.

Sak nummer tre gjelder oppnevning av dommere til kårings- og avlsvurderingsnemd med virkning fra 1. januar 2024.

Sak nummer fire, fem, seks og sju omhandler DNTs reglementer og bestemmelser. DNT har en årlig revidering av sine reglementer, med virkning fra 1.1. påfølgende år. Basert på innsendte forslag til endringer, administrasjonens erfaringer, arbeid i komiteer og reglementsrevideringsutvalget (løpsreglement/lisensbestemmelser) vil styret få presentert forslag til endringer i DNTs Avls- og registreringsreglement, DNTs Løpsreglement, DNTs Lisensbestemmelser og DNTs Antidopingreglement.

Sak nummer åtte gjelder flere elementer knyttet til innskuddsløp og klasseløp. Her vil styret få presentert vurderinger og forslag vedrørende fremtidig finansiering og premienivåer, justering av strykningsrutiner, regelverk for Norsk Oaks og plassering av klasseløpene for kaldblodshester.

Sak nummer ni omhandler divisjonssystemet. Divisjonssystemet for varmblods var oppe til behandling tidligere i år (styresak nr. 3-2/23), der styret vedtok å be administrasjonen om å foreta en helhetlig gjennomgang av systemet. Administrasjonen presenterer forslaget sitt.

I forbindelse med arbeidet med lyd- og bilderettigheter er det nedsatt en gruppe som arbeider med trav- og galoppsportens rettigheter, og styret vil i sak nummer 10 få en orientering om det arbeidet som er gjort samt videre kjøreplan.

Sak nummer 11 handler om åpenhetsloven. Under styremøte i juni (sak 11-16/23) vedtok styret å forankre ansvarlighet i virksomheten til DNT. Styret vil få forslag til retningslinjer for ansvarlighet og en plan for det videre arbeidet med aktsomhetsvurderinger i DNT.

DNTs generalforsamling avholdes lørdag 1. juni kl. 11.00 - 18.00 på Scandic Oslo Airport. Det er styret som innkaller til generalforsamling og styret vil under siste vedtakssak få presentert forslag til innkalling.

Orienteringssaker

Orienteringssaker består i hovedsak av saker der administrasjonen orienterer styret om status i hestepopulasjonen, aktuelle oppgaver, prosjekter, organisasjonssaker eller lignende. Siden forrige styremøte er det avholdt en rekke møter (orienteringssakene tre til seks) som styret vil bli orientert om. Blant de overordnende sakene vil det i tillegg informeres om følgende: Status hest og nøkkeltall, prosjekt avlsstall, konsekvenser av ny pengespillov, DNTs lønnsoppgjør i 2023 og ankesak til Borgarting Lagmannsrett.

Styret vil under orienteringssaken om mønstringsløpsordningen få informasjon om oppdaterte faktatall knyttet til årets mønstringsløp, der perioden utløp 30. november. Av årgangen (født 2021) har henholdsvis 49,2 % av kaldblodstraverne og 43,7 % av varmblodstraverne gjennomført godkjent mønstringsløp.

Etter årets Klasseløpsauksjon er det gjennomført en evaluering, i tillegg til en analyse av svarene fra spørreundersøkelsen som er gjennomført i ettertid av auksjonen. Styret vil få informasjon om dette, samt de tanker administrasjonen har gjort seg om neste års auksjon.

I første kvartal av 2023 ble det nedsatt en arbeidsgruppe som skulle arbeide frem et forslag for en videreutvikling av Synergiserien 2025, der formålet var å se på en ny serie for 2028. Tilbakemeldingene til en ny serie har vært delte og interessen for gjentagelse har vært for lav til at det kan arrangeres en ny serie etter 2025. Styret vil derfor bli informert om at det ikke vil bli gjennomført en «Synergiserie 2028».

Vedrørende endrede vilkår for oppdretterpremier i Sverige, vil det informeres om de endringer Svensk Travsport vil gjøre i sitt reglement for oppdretterpremier og registrering med virkning fra 1. januar 2024.

DNTs Forbuds- og karenstidsliste er revidert, og styret orienteres om endringene.

Orienteringssaken om andelslag gjelder det pågående arbeidet til arbeidsgruppen som ble nedsatt etter DNTs generalforsamling. Styret orienteres om status i arbeidet.  

Styret i DNT har tidligere i år nedsatt et jubileumsutvalg i forbindelse med at DNT fyller 150 år i 2025. Utvalget skal foreslå og planlegge jubileumsaktiviteter, og det vil orienteres om de møtene som er blitt avholdt så langt.

Prislisten for DNTs tjenester er revidert med virkning fra 1. januar 2024. Ny prisliste vil bli publisert på travsport.no i neste uke.  

Delta på digitalt informasjonsmøte

DNT ønsker å forbedre informasjonen ut til organisasjonens medlemmer, og har startet opp med digitale informasjonsmøter etter styremøtene. Møtene vil omhandle saker fra styremøtet og eventuelt annen aktuell informasjon.

Medlemmer som ønsker å delta på informasjonsmøtet kan registrere seg i Min Side. I Min Side har medlemmer fått en ny meny som heter «DNT informasjon». Her kan man gå inn på «styrets digitale informasjonsmøter» og registrere seg. Når man er registrert vil man motta e-post med tilgang til informasjonsmøter som gjennomføres i Microsoft Teams. Tidspunkt for møtene vil annonseres samtidig som forhåndsuttalen til styremøtene publiseres.

Det vil gjøres opptak av samtlige informasjonsmøter, som tilgjengeliggjøres i møtearkivet under samme meny i Min Side. Det betyr at medlemmer til enhver tid kan gå inn i Min Side og gjøre seg orientert om tidligere avholdte informasjonsmøter.

Informasjonsmøte etter kommende styremøte gjennomføres mandag 18. desember kl. 18.00. 

Min Side

Min Side er DNTs medlems- og kundeportal. Min Side inneholder informasjon og tjenester for deg er medlem og som driver med hest registrert i DNT. 

Trenger du hjelp til pålogging? Kontakt oss på .

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.