Posisjoneringssystemet til fire nye baner i 2023

Norsk Rikstoto og TRACAB HTS AB inngår en samarbeidsavtale på fem år som sikrer at posisjoneringssystemet rulles ut på ytterligere 4 baner i løpet av 2023.

FORNØYD: Kundedirektør André Heibo-Tuverud. Foto: Norsk Rikstoto

– Posisjoneringssystemet har siden 2021 blitt testet i over 1000 løp på Bjerke, og vi er nå klare for å ta posisjoneringssystemet videre. Rikstoto har signert en avtale med TRACAB HTS som sikrer at vi kan implementere det på ytterligere fire baner, sier André Heibo-Tuverud, direktør kunde i Norsk Rikstoto. Avtalen har en varighet på 5 år.

– Dette sikrer at spillerne får en bedre opplevelse av løpene der de kan følge hestene i form av grafisk fremstilling på skjermen som viser deres plassering i forhold til hverandre under løpet. Planen er å utvikle og integrere systemet videre for å kunne bruke trackingdataene vi får inn ytterligere, sier Heibo-Tuverud. TRACAB HTS ligger i verdenstoppen i forhold til å utvikle moderne posisjoneringsløsninger for mange sporter og den løsningen som rulles ut videre er per nå den mest moderne og presise i verden for hesteveddeløp.

Posisjoneringsgrafikk gjør det enkelt for spillere, både erfarne og nye, å få informasjon og oppleve spenningen i løpet og bidrar til attraktiveten til norske totalisatorløp. Det er også til stor hjelp under værforhold som tett tåke og det vil gi passeringstider under løpene.

Momarken er først ut
I dag brukes posisjoneringssystemet levert av TRACAB på Bjerke, og nå skal det rulles ut videre. Første bane ut er Momarken som vil være ferdig i løpet av 1. kvartal. Deretter vil systemet implementeres på Jarlsberg, Forus og Varig Orkla.

Fakta om posisjoneringssystemet

  • Leveres av TRACAB Horse Tracking System (HTS)
  • Gjør at spillerne enkelt kan følge hestens posisjon og fart i banen
  • Systemet bruker avansert satellitteknologi (GNSS - Global Navigation Satellite System) for sporing sammen med sanntid radiokommunikasjon og gir en centimeter korrekt presisjon for hestene i fart
  • Systemet gir data både live under løp og i etterkant

 

Kontaktpersoner TRACAB HTS ved spørsmål: James Kick, Head of Marketing, TRACAB

Les også