Samling for travtrenerstudentene

Travtrenerstudentene er godt i gang med treningslære, som er det siste emnet før eksamen i mai. I forrige uke var det samling på Bjerke Travbane.

Foto: Norsk Hestesenter

Travtrenertudanningen er en samlings- og nettbasert fagskoleutdanning med 30 studiepoeng på Norsk Hesenter. Torsdag 23 og fredag 24. mars var studentene samlet på Bjerke Travbane. Tore Fyrand holdt et interessant innlegg om ledelse og etikk, og Morten Antonsen gjennomgikk den teoretiske delen av puls- og lactatmåling. Torsdagen ble avsluttet med  paneldebatt hvor Geir Vegard Gundersen, Morten Antonsen og Espen Schem delte sine erfaringer innen treningslære og travtreneryrket.

Fredag morgen gikk veterinær Airina Kallmyr gjennom prøvetakning av lactat på stallen til Anders Wolden. Studentene fikk prøve seg i praksis under oppsyn av Airina. Den praktiske delen inneholdt test av pulsmåling og lactatmåling med 6 hester i forskjellige treningsopplegg. Morten Antonsen hadde ansvaret for denne delen samt gjennomgangen av resultatene fra målingene.

Se flere bilder fra samlingen på www.nhest.no 

TRAVTRENER - trening av hest, oppstart og drift av egen travstall

Travtrenerstudiet er en fagskoleutdanning hos Norsk Hestesenter som gjennomføres som et nett- og samlingsbasert studium på 30 studiepoeng. Dersom du ønsker å ha travsport som yrke er dette studiet for deg! For å kunne søke Det Norske Travselskap om profesjonell travtrenerlisens A er det krav om utstedt vitnemål fra travtrenerutdanningen.

Les også

Sport

EM for hopper

Europamesterskapet for hopper kjøres også i år på Solvalla. Datoen for millionløpet er 14. august.