Nå blir det enklere å gjøre uttak av Avlsfondet

Som et avlsstimulerende tiltak opprettet DNT Avlsfond der hver ansvarlig hesteeier har sitt fond, med mål om å stimulere til økt oppdrett og omsetning av travhest i Norge.

Foto: Eirik Stenhaug

Avlsfondets formål er å hjelpe oppdretter med å få solgt sine føll/unghester, samt bidra til produksjon av norskfødte hester. Frem til februar i år ble startavgift som ble innbetalt ved løpsdeltagelse satt inn på ansvarlig hesteeiers «avlskonto», og eier har tilgjengelig midler som kan benyttes etter Avlsfondets formål. Overføringer ble besluttet stoppet, men opptjente midler står fremdeles i fondet.

  • Uttak av midler fra Avlsfondet kan skje ved registrering av føll eller kjøp av norskfødt unghest
  • Kjøp gjelder kun ved førstegangsomsetning og innen hesten fyller 2 år. Det kan løses ut inntil kr.15.000,- per kjøp/registrering, eller et lavere beløp.
  • Hesteeier har 5 år til å benytte seg av midlene, og etter den tiden tilfaller pengene fellesskapet.

Hver ansvarshavende hesteeier som er registrert i DNT har tilknyttet et eiernummer. Ved utbetaling av premier forholder DNT seg til ansvarshavende eier for hesten, og penger overføres til dennes konto. Ved flereierforhold må ansvarshavende fordele premiepenger til de andre eiere.

På styremøtet 26. mai vedtok styret i DNT at man ved eierskap med samme ansvarshavende i flereierforhold, skal ha muligheten til å slå sammen flere avlskontoer. For denne typen eierforhold blir det med det enklere å gjøre uttak fra fondet.  

Du sjekker ditt avlsfond på Min Side, eller ta kontakt så hjelper vi deg!

Vedtekter for DNTs Avlsfond

Min Side

Min Side er DNT s medlems- og kundeportal. Min Side inneholder informasjon og tjenester for deg som driver med hest registrert i DNT, blant annet avlsfond.

Trenger du hjelp til å logge inn? Kontakt oss på

Les også