Norskfødte på storløpsjakt

Cicero T.G. er Norges representant i Paralympiatravet på Åby lørdag, mens Stoletheshow er på farten i Finlandia Ajo søndag.

Begge de to løpene er en del av UET Elite Circuit. 

Lørdagens løp er Cicero T.G.s tredje start for sesongen. Han galopperte i årsdebuten, mens han leverte et solid løp til annen på Jägersro sist, en prestasjon som ga ham "wild card" til lørdagens oppgjør. 

Paralympiatravet - tidligere Olympiatravet - har bare en gang tidligere hatt norskfødt vinner. Det var da Lionel vant løpet i 2017. Cicero T.G.s storebor Support Justice var for øvrig fjerde i løpet i 2015 - året da Fredrik Solbergs B.B.S. Sugarlight vant. Norsk seier ble det også i 1988 da Sugarcane Hanover europadebuterte med en knusende overlegen seier. Førstepremien i Paralympiatravet er 1 500 000 SEK. 

Søndag er det Stoletheshow som skal forsvare de norske fargene. Han kommer til start med tre starter i kroppen. Hesten var først toer i Steinlagers æresløp før han vant et løp på Bjerke. Sist ble det galopp på Solvalla. Stoletheshow var toer i Finlandia Ajo i fjor. Løpet har for øvrig hatt norsk vinner to år på rad - Hickothepooh i 2021 og Stoletheshow i 2022. Finlandia Ajo har en førstepremie på 110 000 Euro. M 

Paralympiatravet kjøres kl. 18.43 lørdag, mens Finlandia Ajo går kl 17.30 søndag. 

Les også

Sport

Patrick Larsen til topps

Han kom skeivt ut, men etter en overraskende seier med Vertigo Safir ble Patrick Larsen likevel norsk mester for stallansatte i Bergen lørdag.