Føllkurs – fokus på hovstell på neste generasjons hester

Norsk Hestesenter og Skagen Smie og Hovslageri inviterer til føllkurs med Uno Yxklinten – en sjelden mulighet for både teoretisk oppdatering og praktisk trening i oppfølging, beskjæring og korrigering av beinstilling på føll!

Foto: Hesteguiden.com

Føllet vokser raskt de første ukene og månedene etter fødsel, og både føll med og uten beinstillingsfeil har behov for kyndig oppfølging tidlig i livet. På dette kurset lærer du om når føll bør beskjæres, hvilke feilstillinger som kan oppstå og hvorfor det skjer, og hva hovslagere i samarbeid med veterinær kan gjøre for å bidra til en holdbar, voksen hest. Vi diskuterer også etikken rundt avl og retting av føll. 

Kurset gjennomføres på Vollmarka Travbane i Trondheim 22 og 23. juni. Påmelding innen 8. juni. Mer informasjon om kurset og påmelding får du på Norsk Hestesenter sin hjemmeside her

Les også

Avl og oppdrett

Bestill auksjonskatalogen

Katalogen til årets Klasseløpsauksjon er ferdig trykt. I løpet av kort tid blir den mulig å få tak på landets baner. Les den digitalt her eller send bestilling på den trykte versjonen.