Hvordan kan ditt travlag bidra?

Klasseløpsauksjonen engasjerer i DNTs organisasjon. Horten og Omegn Travforening ønsker som tidligere år å støtte medlemmer som kjøper hest på auksjonen. Her er tips til hvordan ditt travlag kan bidra.

Foto: Hesteguiden.com

Klasseløpsauksjonen arrangeres som en hybridauksjon lørdag 9. september. Med hybridauksjon menes at man kan gi bud både via fysisk deltakelse på Bjerke eller digitalt hjemmefra. Du finner auksjonen på www.klasseløpsauksjonen.no, og fra midten av august vil det forløpende komme bilder, videoer og informasjon fortløpende frem til auksjonen starter.

Nærmere 100 åringer av meget bra kvalitet frembys på årets Klasseløpsauksjon. Med så mange kvalitetshester til salgs håper vi medlemmene er på «hugget». Her er det svært gode muligheter for å gå tak i gode individer!

Horten og Omegn Travforening gir støtte
Tidligere år har flere travlag engasjert seg rundt auksjonen. I år er Horten og Omegn Travforening allerede ute med et tilbud til sine medlemmer. Foreningen støtter de tre første som kjøper åring på auksjonen med 15 000 kroner per hest. Til de under 20 år som kjøper hest på auksjonen vil de gi en ekstra støtte til utstyr i form av et gavekort på 15 000 kroner. Se informasjonen foreningen har sendt sine medlemmer her.

Hvordan kan ditt lag bidra?
Travlagene besitter ressurser, avhengig av økonomi, som kan være svært bidragsytende for de som lurer på om de skal kjøpe seg en åring på Klasseløpsauksjonen. Eksempelvis er tidspunktet for å forsøke å etablere et andelslag ikke bedre enn nå. Her er noen eksempler på hvordan travlaget kan bidra:

  1. Skap blest om medlemsfordeler: Mange travlag har flotte treningsanlegg med løyper og baner. Vær aktive i å informere om dette til medlemmene. Det kan eksempelvis også gjelde utlån av vogner, seletøy og lignende.
  2. Kompetanse og hjelp til temming: For en person som er fersk i travsporten eller ikke har håndtert åringer tidligere så kan det være til stor hjelp å ha kunnskapspersoner tå rådføre seg med eller få hjelp av. De fleste travlag har medlemmer med god hestekunnskap og kan være et kontaktpunkt for de som trenger hjelp.
  3. Pådriver for start av andelslag: Travlaget kan være både en motivator og organisator for start av andelslag. Skap engasjement og veiled andelslaget både før og etter kjøpet.
  4. Samlinger for læring og hygge: Travlagene kan arrangere lokale samlinger for både temming og trening av unghester, men ikke minst også for det sosiale. Her kan man samme søke råd og veiledning, i tillegg til at det er hyggelig for både to- og firbente. Eksempelvis kan man ha en kurskveld med fokus på unghetstrening. I tillegg er det viktig å få med alle på Til Start-samlinger.
  5. Støtte og tilskudd: Eksempler på økonomisk bidrag kan være direkte kjøpsstøtte, gratis oppstalling, transportstøtte, innskudd til Klasseløp etc.

Klasseløpsauksjonen 2023

Klasseløpsauksjon 2023 arrangeres som en hybridauksjon 9. september. Nærmere 100 åringer av meget bra kvalitet frembys på årets auksjon. Nå har du mulighet til å kjøpe deg en topptraver!

Nettside

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.