- Vi gleder oss!

Kommende helg er det klart for hestefest på Telenor Arena på Fornebu når Oslo Horse Show arrangeres. Der vil du blant annet kunne se allsidige travhester i aksjon.

Røyns Petter tok en flott tredjeplass på Varig Orkla Arena mandag denne uken. Lørdag vil han og eier Hilde Pettersen Vik vise frem sine ferdigheter innen sportskjøring på Oslo Horse Show. Foto: Silje Dragsten Theodorsen.

Oslo Horse Show er en av Norges største hesteshow og innendørs sportsbegivenheter med hest. I år, som i fjor, vil Det Norske Travselskap (DNT) være representert med stand på arrangementet sammen med Norsk Galopp. På standen kan du få prøve to simulatorer, både en travsimulator og en galoppsimulator. I tillegg vil shetlandsponnien Månstorp Quatro være til stede for å promotere t-skjorten sin, som selges til inntekt for barnekreftforeningen under årets TV-aksjon – «Sammen for små helter».

- TV-aksjonens finale er søndag 20. oktober og vi kommer til å holde fult trykk på salg av t-skjorter gjennom helgen, sier teamleder for DNTs servicetorg Anette Leiren.
- Vi oppfordrer alle til å kjøpe t-skjorter nå i innspurten. Det blir fysisk salg på Oslo Horse Show og i tillegg kan du bestille t-skjorten digitalt på travsport.no, forteller Leiren.

Den allsidige travhesten

Lørdag ettermiddag vil også flere travhester være i aksjon på Oslo Horse Show. Under familieshowet vil du kunne se et eget show med travhestene Røyns Petter, Åmotslynet, Slotts Uffa og shetlandsponnien Månstorp Quatro.

Representanter fra Veikle Balder, raseforeningen for kaldblodshester, har satt sammen et program der travhestene vil vise frem sine allsidige ferdigheter. Renate Ugelstad og Hilde Pettersen Vik fra Veikle Balder gleder seg til showet.
- Under showet vil man kunne se travhester innen grenene sportskjøring, sprang og dressur. Vi har satt sammen et spennende program som skal vise at en travhest kan utøve flere aktiviteter i hestesporten ut over det å være en løpshest, forteller Ugelstad og Pettersen.
- Hestene som deltar i familieshowet på Oslo Horse Show er flotte og dyktige representanter for rasen, og alle har deltatt i både Veikle Balders Allsidighetscup og Veikle Balder Mesterskapet. Nå skal de få vise seg frem på Oslo Horse Show og det gleder vi oss til!

Slotts uffa foto majken amundsen.jpg
Bilde: Slotts Uffa er en 16 år gammel kaldblodshoppe. Fra sin karriere i travbanen kan hun blant annet vise til to seire sammen med kusk Robert Kruse. Etter karrieren som travhest startet Slotts Uffa og eier Lene Skaiaa med en ny gren. På dressurbanen har Slotts Uffa gjort det svært godt og i dag går hun middels klasse dressur. På bildet ser vi Slotts Uffa og rytter Rebekka Kaagaard under årets Veikle Balder Mesterskap. Foto: Majken Amundsen. 

Med mål om flerbruk

De siste årene har Veikle Balder hatt et eget satsningsområde på allsidig bruk av kaldblodstraveren. Gjennom allsidighetscupen og Veikle Balder Mesterskapet har de laget konkurranser der intensjonen er å få flest mulig kaldblodstravere ut på stevne og skape en alternativ bruksarena for hesterasen.

I 2024 er 37 hester påmeldt i allsidighetscupen og 27 hester har deltatt i mesterskapet.
- Allsidighetscupen er en egen cup hvor kaldblodstraveren kan sanke poeng i de fleste grener innenfor kjøre- og ridesporten. Cupen foregår hele året, og den kaldblodstraveren som har samlet flest poeng ved utgangen av året vinner Veikle Balders pris for «Årets Allsidige Kaldblodstraver», forteller Renate Ugelstad.
- De fire siste årene har vi også arrangert et eget kaldblodsstevne, kalt Veikle Balder Mesterskapet. Her konkurreres det i grenene dressur, sprang og kjøring (dressur og presisjon). Alle klasser er åpne for rekruttering og bredde, uten krav til kvalifisering. I tillegg er det mesterskapsklasser, grenmesterskap, lagkonkurranse, kåring av beste unge kaldblodstraver 4- og 5 år, samt beste aktive løpshest innen dressur, sprang og kjøring.

Mer informasjon om Veikle Balder og deres allsidighetskonkurranser får du på www.veiklebalder.no.

Les også

Sport

UET Grand Prix 2026

Alle norskfødte hingster og hopper født i 2022 er automatisk innmeldt til UET Grand Prix 2026. Ønsker man å opprettholde innmeldingen må dette meldes til DNTs sportsavdeling innen 15.november.