Gunnar Eggen er død (1946 - 2024)

Gunnar Eggen er en av tidenes største i norsk travsport. Etter en tids sykdom sovnet han inn torsdag kveld, 78 år gammel.

Gunnar Eggen. Foto: Hesteguiden.com

Gunnar Eggen vokste opp i Sandefjord. Han startet opp sin travkarriere som stallansatt hos Thor Tholfsen før han flyttet seg til Oslo og Bjerke hvor han var ansatt hos Karsten Buer. Datidens champion på Bjerke. Her fikk han mange sjanser i sulkyen, vant flere seire og etablerte seg som en toppkusk i ung alder. 

Eggen sin merittliste som travtrener og kusk er lang. Vi kan nevne 5546 kuskeseirer på norske baner og med norskregistrerte hester i utlandet. Dette har resultert i over 150 millioner kroner innkjørt til hesteeiere.

Av hans seiere som kusk vant han 17 klassiske løp i Norge, hvorav 13 i Norsk Trav-Derby og fire i Norsk Travkriterium. I tillegg vant han tre av de samme klassiske løpene i Sverige. Han var landschampion 13 ganger i perioden 1981-1997 og championkusk på Bjerke Travbane 20 ganger. Eggen ble europamester for kusker i 1996. I 1988 vant han Oslo Grand Prix, March of Dimes og Olympiatravet med Sugarcane Hanover.

Gunnar Eggen er innehaver av DNTs hederstegn og er innvalgt i travsportens «Hall of Fame» ved Nordiska Travmuseet i Årjäng.

Det Norske Travselskap lyser fred over Gunnar Eggen sitt minne.

Svein Morten Buer
Generalsekretær
Det Norske Travselskap

Les også