Styremøte 17-18. oktober

17-18. oktober er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle.

Foto: Hesteguiden.com

Sakslisten til styremøter i DNT publiseres på travsport.no en uke før møtet. Se sakslisten og protokoller fra tidligere styremøter her. På styremøte 17-18. oktober skal styret behandle åtte vedtakssaker og bli orientert om 16 andre saker.

Vedtakssaker

Styret er igjen blitt fulltallig etter den ekstraordinære generalforsamlingen som ble avholdt 3. oktober. Styret konstituerer seg og vurderer ytterligere fordeling av ansvarsområder.

Regnskapsrapport per 31. august vil bli presentert for styret. Resultatregnskapet viser et underskudd på 35,8 millioner kroner, hvilket er et negativt avvik på 4,6 millioner kroner mot budsjett. Dette inkluderer ekstrabevilgningen til Nord-Norge (ikke budsjettert). Ifølge administrasjonens prognose vil det meste av avviket bli hentet inn i løpet av året. Det forutsetter imidlertid at spillselskapet leverer som budsjettert.

Sak nummer tre gjelder en oppfølgingssak fra DNTs generalforsamling 2024; revidert instruks for DNTs valgkomite. I sitt møte 12. september, støttet DNTs Landsråd styrets forslag med ett tillegg. Tillegget er nå innarbeidet i forslaget, og saken fremlegges for endelig behandling.

Sak nummer fire er en oppfølging av styresak 4-7/24 der styret ga sine innspill til en ny strategiprosess, og ba administrasjonen utarbeide forslag til arbeidsprosess til neste styremøte. Administrasjonen presenterer sitt forslag.

Neste års terminliste skal behandles som sak nummer fem. Det er nå kommet så langt i prosessen at hele terminlisten er til endelig behandling. Terminlistegruppens forslag presenteres for styret. Det legges opp til en mindre justering av antall løpsdager.

Sak nummer seks omhandler understøttelsesfond, på folkemunne kalt «Mulktefondet». I korte trekk så foreslås det at de forskjellige understøttelsesfondene samles i DNTs Understøttelsesfond og at erstatningssakene behandles av ett forvaltningsorgan som presumtivt vil gi likere behandling av like saker. I tillegg er det tatt en gjennomgang av regelverket for erstatningsytelser, med forslag til endringer som samsvarer mer med vanlig forsikringsoppgjør. De nye vedtektene foreslås med virkning fra 1.1.2025.

I neste sak vil styret få en presentasjon som viser digitale aktiviteter og prosjekter som DNT er involvert i og ansvarlig for. Etter overtakelsen av en mengde oppgaver fra Norsk Rikstoto ifm. ny lov om pengespill, som igjen tar stor plass på driftsbudsjettet, er det behov for å vise hva dette inneholder.

Siste vedtakssak omhandler diskusjoner om strategi- og budsjett for 2025, som vil resultere i føringer for administrasjonens videre arbeid med budsjettet for neste år.

Orienteringssaker

Orienteringssaker består i hovedsak av saker der administrasjonen orienterer styret om status i hestepopulasjonen, aktuelle oppgaver, prosjekter, organisasjonssaker eller lignende. Siden forrige styremøte er det avholdt flere møter som styret vil bli orientert om.

Utviklingskonferansen ble arrangert fredag 6. september på Hestesportens Hus. Etter dette er det gjennomført en evaluering og undersøkelse blant deltakerne. Svarene er oppsummert i en rapport som styret vil få orientering om.

Halvårsregnskapene for de selskapene som inngår i DNT konsern, er sendt styret til orientering.

Det er startet en skjønnsprosess knyttet til Bjerke Travbane Eiendom AS, etter styrets tvangsinnløsning av tidligere aksjonærer. Styret vil bli orientert om status i prosessen.

Et sammendrag av arbeidet med årets markedsaktiviteter for banene legges frem til orientering. Styret får også en orientering om DNTs arbeidsoppgaver, kompetanse og kapasitet.

Styret vil få en gjennomgang av om gjennomførte og kommende organisasjonsaktiviteter denne høsten, herunder stand på Klasseløpshelgen, Dyrsku’n, Trekampen, ungdomssamlingen «Sammen om hesten», Til Start samt kommende stand på Oslo Horse Show.

Styret behandlet tidligere i år en sak om finansiering og regelverk knyttet til innskuddsløpene. Nå får de en orientering om den praktiske gjennomføringen av oppgaver knyttet til innskuddsløp.

DNT deltar i TV-aksjonen «Sammen for små helter», som pågår i september og oktober. Styret vil bli orientert om tiltaket som er gjort fra DNT.

Les også