Styremøte 8. februar

8. februar er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle. Du kan også melde deg på digitalt informasjonsmøte som avholdes etter styremøtet.

Foto: Hesteguiden.com

Sakslisten til styremøter i DNT publiseres på travsport.no en uke før møtet. Se sakslisten og protokoller fra tidligere styremøter her. På styremøte 8. februar skal styret behandle ni vedtakssaker og bli orientert om 15 andre saker.

Husk at du kan melde deg på styrets digitale informasjonsmøter etter styremøtet. Mer informasjon om dette får du nederst i denne saken.

Vedtakssaker

Vedtakssakene starter med behandling av DNTs budsjett 2024. Med bakgrunn i styrets signaler under styremøte nummer 16/23 (siste møte før nytt år) fremlegger administrasjonen et forslag til budsjett som innbefatter styrets innspill.

Sak nummer to gjelder prinsipper ved fordeling av midler til driftsselskapene. Styret behandlet ny tilskuddsmodell til banene i 2023. Modellen foreslås videreført i en noe modifisert utgave med elementene grunntilskudd, arrangementsbidrag og et sportslig aktivitetsbidrag.

Sak nummer tre og fire omhandler søknad om endrede betingelser fra henholdsvis Sørlandets Travpark AS og Buskerud Trav Drift AS vedrørende eksisterende låneavtaler.

Sak nummer fem gjelder lyd- og bilderettigheter, der det vil presenteres en status i det pågående arbeidet knyttet til dette. Eksisterende avtale mellom Norsk Rikstoto, Det Norske Travselskap og Norsk Galopp er prolongert ut februar 2024 i påvente av ny avtale.

Sak nummer seks gjelder bestemmelser om mønstringsløp for norskfødte hester født 2022. Styret bestemte under forrige styremøte at fjorårets mønstringsløpsordning videreføres med samme premiering. I tillegg til redaksjonelle og kosmetiske endringer i bestemmelsene, foreslås det at hester som blir ilagt startforbud etter løpet, ikke får godkjent løpet. Denne bestemmelsen gjelder allerede for prøveløp.

Sak nummer sju gjelder styrets årsberetning for 2023. Styret gir sine innspill til det videre arbeidet.

Vedtakssak nummer åtte gjelder forslag til møteplan for ordinære styremøter fram til DNTs generalforsamling 1. juni. Vedtakssak nummer ni er unntatt offentlighet.

Orienteringssaker

Orienteringssaker består i hovedsak av saker der administrasjonen orienterer styret om status i hestepopulasjonen, aktuelle oppgaver, prosjekter, organisasjonssaker eller lignende. Siden forrige styremøte er det avholdt en rekke møter (orienteringssakene fire, fem, seks, 11 og 13) som styret vil bli orientert om. Blant de overordnende sakene vil det i tillegg informeres om følgende: Status hest og nøkkeltall, prosjekt avlsstall, konsekvenser av ny pengespillov, oppfølgning av saker fra DNTs generalforsamling 2023, regler for utbetaling av oppdretterpremier og forvaltningen av reglement og bestemmelser.

16-18. februar arrangeres årets oppdretterseminar. Seminaret er en årlig tradisjon og gjennomføres i samarbeid med raseorganisasjonene Veikle Balder og Travavl. Etter utvidet påmeldingsfrist endte antall deltakere på 48 personer. I tillegg kommer gjester og foredragsholdere.

Styret besluttet i desember at forslag til fremtidig finansiering av innskuddsløp skulle sendes på høring i DNTs organisasjonen og til samarbeidende organisasjonen. Styret vil bli orientering om høringen som har svarfrist 18. februar.

Delta på digitalt informasjonsmøte

DNT ønsker å forbedre informasjonen ut til organisasjonens medlemmer. Etter styremøtene kan medlemmer delta på digitalt informasjonsmøte. Møtene vil omhandle saker fra styremøtet og eventuelt annen aktuell informasjon.

Medlemmer som ønsker å delta på informasjonsmøtet kan registrere seg i Min Side. I Min Side har medlemmer fått en ny meny som heter «DNT informasjon». Her kan man gå inn på «styrets digitale informasjonsmøter» og registrere seg. Når man er registrert vil man motta e-post med tilgang til informasjonsmøter som gjennomføres i Microsoft Teams. Tidspunkt for møtene vil annonseres samtidig som forhåndsuttalen til styremøtene publiseres.

Det vil gjøres opptak av samtlige informasjonsmøter, som tilgjengeliggjøres i møtearkivet under samme meny i Min Side. Det betyr at medlemmer til enhver tid kan gå inn i Min Side og gjøre seg orientert om tidligere avholdte informasjonsmøter.

Informasjonsmøte etter kommende styremøte gjennomføres mandag 12. februar kl. 18.00.

Min Side

Min Side er DNTs medlems- og kundeportal. Min Side inneholder informasjon og tjenester for deg er medlem og som driver med hest registrert i DNT. 

Trenger du hjelp til pålogging? Kontakt oss på .

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.