Styremøte 21. mars

21. mars er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle. Du kan også melde deg på digitalt informasjonsmøte som avholdes etter styremøtet.

Foto: Hesteguiden.com

Sakslisten til styremøter i DNT publiseres på travsport.no en uke før møtet. Se sakslisten og protokoller fra tidligere styremøter her. På styremøte 21. mars skal styret behandle 10 vedtakssaker og bli orientert om ni andre saker.

Husk at du kan melde deg på styrets digitale informasjonsmøter etter styremøtet. Mer informasjon om dette får du nederst i denne saken.

Vedtakssaker

Vedtakssakene starter med presentasjon av foreløpig årsregnskap for DNT 2023. Årsregnskapet er anført som foreløpig med bakgrunn i at siste del av tilskuddet fra Norsk Rikstoto (NR) ikke blir endelig fastsatt før i midten av april. 10 % av overskuddet fra 2023 holdes foreløpig tilbake inntil styret i NR har vurdert om det er nødvendig å sette av midler til annen egenkapital. Dette følger av forskrift om fordeling av overskuddet fra pengespill på hest.

Sak nummer to gjelder regnskapsrapport per 29. februar. Regnskapet rapporteres etter foreløpig (foreslått) budsjett, og ligger 100 000 kroner bak budsjett på nevnte tidspunkt. Tilskuddet fra NR er 900 000 kroner mindre enn det NRs budsjett var lagt opp til.

Sak nummer tre gjelder budsjett 2024. Budsjettet bygger på en forutsetning om fremtidig lån. Administrasjonen orienterer styret om sin kontakt med DNTs bankforbindelse. Det gjenstår fremdeles noen avklaringer og det foreslås at budsjettbehandlingen utsettes inntil disse har funnet sted.

Sak nummer fire gjelder oppfølgning av DNTs utviklingskonferanse arrangert høsten 2023 og de prioriterte områder som styret har besluttet.

I sak nummer fem gis en orientering om foreløpig resultat av DNTs tilbud om utkjøp av mindretallsaksjonærene i Bjerke Travbane Eiendom AS (BTE). Styreleder i BTE har gitt beskjed om at han ikke tar gjenvalg som styreleder og DNTs styre bes diskutere fremtidig styresammensetning i selskapet.

Sak nummer seks gjelder søknad om midler til videreutvikling av Bodø Travbane.

Sak nummer sju gjelder fremtidig finansiering av premiene i innskuddsløp. Under styresak 8-16/23 vedtok styret at et forslag om en premiering med garantisum i bunn, i tillegg til en fordeling av innbetalte innskudd, skulle sendes ut på høring i organisasjonen og til samarbeide organisasjoner. Høringsnotat ble sendt ut i januar og det ble registrert 14 høringssvar innen fristen. Styret vil få presentert høringssvarene og forslag til videre fremdrift.

Sak nummer åtte gjelder lyd- og bilderettigheter, der det vil presenteres en status i det pågående arbeidet. Eksisterende avtale mellom NR, DNT og Norsk Galopp (NG) er prolongert ut mars 2024 i påvente av en ny avtale.

Sak nummer ni gjelder foreløpige forslag til DNTs generalforsamling 2024.  

Sak nummer 10 gjelder forvaltning av reglement og bestemmelser, og er en oppfølgning fra sak nr. 10-1/24 der styret ba administrasjonen om å forberede en sak om ankeadgang.

Orienteringssaker

Orienteringssaker består i hovedsak av saker der administrasjonen orienterer styret om status i hestepopulasjonen, aktuelle oppgaver, prosjekter, organisasjonssaker eller lignende. Siden forrige styremøte er det avholdt flere møter (orienteringssakene tre, fire, fem og seks).

Ut over dette vil det orienteres om status i prosjekt avlsstall, oppdretterseminaret som ble avholdt i februar og status i arbeid med DNTs 150 års jubileum.

Delta på digitalt informasjonsmøte

Etter styremøtene kan medlemmer delta på digitalt informasjonsmøte. Møtene vil omhandle saker fra styremøtet og eventuelt annen aktuell informasjon.

Medlemmer som ønsker å delta på informasjonsmøtet kan registrere seg i Min Side. I Min Side har medlemmer fått en ny meny som heter «DNT informasjon». Her kan man gå inn på «styrets digitale informasjonsmøter» og registrere seg. Når man er registrert vil man motta e-post med tilgang til informasjonsmøter som gjennomføres i Microsoft Teams. Tidspunkt for møtene vil annonseres samtidig som forhåndsuttalen til styremøtene publiseres.

Det vil gjøres opptak av samtlige informasjonsmøter, som tilgjengeliggjøres i møtearkivet under samme meny i Min Side. Det betyr at medlemmer til enhver tid kan gå inn i Min Side og gjøre seg orientert om tidligere avholdte informasjonsmøter.

Informasjonsmøte etter kommende styremøte gjennomføres mandag 25. mars kl. 18.00. 

Min Side

Min Side er DNTs medlems- og kundeportal. Min Side inneholder informasjon og tjenester for deg er medlem og som driver med hest registrert i DNT. 

Trenger du hjelp til pålogging? Kontakt oss på .

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.