Bjerke Dyrehospital står solid på egne ben

Bjerke Dyrehospital har etablert en god og bærekraftig økonomi i 2023, og det er besluttet at eierne Det Norske Travselskap (DNT) og Norsk Galopp tar et samlet utbytte på 500 000 kroner.

Med nye eiere og bortfall av driftstøtte fra Rikstoto gikk Bjerke Dyrehospital inn i 2023 med stor spenning. Nå er fasiten klar, og dyrehospitalet økte omsetningen fra 30,2 millioner i 2022 til 32,5 millioner i 2023. Resultatet forbedret seg fra 1,5 millioner i 2022 til 1,9 millioner i 2023, uten årlig driftsstøtte som har vært gitt fra tidligere eier. Det er besluttet å utbetale et utbytte på 500 000 kroner til eierne DNT og Norsk Galopp.

- Det har vært en stor pågang av kunder som har medført en omsetningsøkning på fem millioner kroner på veterinærdriften. Vi har klart å holde kostnadene og forsøkt å opprette et godt tilbud til hestenæringen i hele landet, til tross for at bidraget fra Rikstoto forsvant på kort varsel i 2022, sier daglig leder Tore Sannum på Bjerke Dyrehospital. Vi er også stolte over å kunne utbetale utbytte til våre eiere.

- For å sikre et godt tilbud til alle døgnets tider med topp utstyr og godt kompetente medarbeidere, er det viktig at vi kan skape et overskudd slik at vi kan investere i nytt utstyr og videreutdanne våre dyktige veterinærer og assistenter. Vi skal flytte klinikken om noen år, og det vil også kreve en solid egenkapital og en sunn drift, sier Sannum.

- Styret og ansatte jobber veldig godt sammen. Alle ansatte ved Bjerke Dyrehospital er viktig for den fine utviklingen som er gjort. Vi har i fellesskap lykkes med å gjennomføre de planer som ble lagt, og vi ser frem til å vokse og levere videre til det beste for hesten og hestesporten som er våre eiere, forteller styreleder på Bjerke Dyrehospital Kolbjørn Selmer.

Bjerke Dyrehospital startet i april en avdeling på Klosterskogen. Her gjennomføres dagkirurgi og alle typer utredelser og behandlinger.

- Vi satser videre og med hestenæringen på eiersiden ønsker vi å tilby det beste tilbudet overfor hesteholdet i Norge, forteller Sannum.

Fornøyde eiere

- Vi er svært tilfredse med utviklingen av selskapet, og arbeidet som både ansatte og styret har gjort i 2023. Arbeidet i dyrehospitalet er et godt bidrag for hestevelferden og selskapet har posisjonert seg for ytterligere vekst, sier generalsekretær Svein Morten Buer i DNT og styreleder Ole-Christian Hallerud i Norsk Galopp i en felles uttalelse.

Bjerke Dyrehospital – Alltid det beste for hesten

Bjerke Dyrehospital er landets største og ledende private dyrehospital. Dyrehospitalet tilbyr spesialister på hest, 24 timers akuttvakt året rundt og ambulerende praksis i tillegg til klinikkvirksomhet. Bjerke Dyrehospital er hestenæringens egen klinikk, eiet av Det Norske Travselskap og Norsk Galopp. Les mer på dyrehospitalets nettside www.bjerkedyrehospital.no

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.