Styremøte 31. mai

31. mai er det styremøte i Det Norske Travselskap (DNT). Her får du informasjon om de sakene som styret skal behandle. Digitalt informasjonsmøte etter styremøtet utgår denne gangen på grunn av generalforsamling lørdag.

Foto: Hesteguiden.com

Sakslisten til styremøter i DNT publiseres på travsport.no en uke før møtet. Se sakslisten og protokoller fra tidligere styremøter her. På styremøte 31. mai skal styret behandle syv vedtakssaker og bli orientert om syv andre saker.

Vedtakssaker

Vedtakssakene starter med regnskapsrapport per 31. april. Rapporten viser et underskudd på 17,4 millioner kroner per april, hvilket er 1,8 millioner kroner bedre enn budsjettert. Det positive avviket skyldes at inntektene fra pengespill på hest er bedre enn det budsjetterte tilskuddet.

Sak nummer to gjelder DNTs lån til Myremoen Hestesportsenter AS, som tidligere gikk under navnet Buskerud Trav Drift AS. Styret skal behandle en ny forespørsel om utsettelse av innbetaling av lån.

Sak nummer tre er lyd- og bilderettigheter. Denne saken handler om DNTs og Norsk Galopp sin forhandling med Norsk Rikstoto om eierskap knyttet til rettigheter på lyd- og bilde fra trav- og galoppløp. Partene har så langt ikke kommet til enighet om en avtale basert på sportens forståelse av hvilke rettigheter Norsk Rikstoto har etter «Forskrift om fordeling av overskuddet fra pengespill på hest». Styret får i denne saken presentert et nytt forslag for å komme frem til en avtale.

Sak nummer fire gjelder innskuddsløp. I april vedtok styret nytt regelverk for finansiering av Klasseløpene. Les mer her. I henhold til vedtak fra sak 8-3/24 skulle administrasjonen legge frem nye modeller for de resterende innskuddsløpene ((Biri Oppdretningsløp, Märtha Louises Pokalløp, Norsk Trav-Oaks og Jarlsberg Grand Prix) til styremøte 31. mai. Styret får med denne bakgrunn presentert nye modeller for disse løpene.

Svensk-Norsk Kaldblodsavtale ble inngått i år 2000 og erstattet en intensjonsavtale fra 1990. Avtalen har virket i 24 år. Styret får presentert tanker om utvikling av samarbeidet.

Sak nummer seks heter «Aktiv og holdbar løpshest». Under styremøtet i desember (sak 6-5/23) fattet styret vedtak om å initiere en diskusjon i organisasjonen knyttet til hestevelferd, holdbarhet og presset på unghester. I april vedtok styret den videre prosessen (4-4/24). Styret får i sak nummer seks presentert diskusjonsdokumentet «Travhesten – en aktiv og holdbar løpshest».

Siste vedtakssak gjelder generalforsamling. Under dette sakspunktet gjennomgår styret ansvarsfordeling, arbeidsplan og seremonielle oppgaver til generalforsamlingen.

Orienteringssaker

Orienteringssaker består i hovedsak av saker der administrasjonen orienterer styret om status i hestepopulasjonen, aktuelle oppgaver, prosjekter, organisasjonssaker eller lignende. Siden forrige styremøte er det avholdt flere møter i komiteer og utvalg, som styret vil bli orientert om (orienteringssakene to, tre og fire).

Bjerke Travbane Eiendom AS avholdt generalforsamling 22. mai, og styret får presentert protokollen. Øistein M. Andresen er valgt til ny styreleder i selskapet.

Orientering om styrets prioriterte områder gjelder status i flere av de strategiske satsningene styret har gjort.

Under Oslo Grand Prix helgen er DNT vertskap for både styremøte i UET og møte i UETs Health and Animal Welfare Committee. Nærmere 30 delegater fra ulike land i Europa vil delta på møtene.

Bjerke Dyrehospital har etablert en god og bærekraftig økonomi i 2023, og det er besluttet på selskapets generalforsamling 27. mai at eierne Det Norske Travselskap (DNT) og Norsk Galopp tar et samlet utbytte på 500 000 kroner. Les mer her.

Digitalt informasjonsmøte utgår

Informasjonsmøte etter styremøte 31. mai utgår. DNT arrangerer sin generalforsamling lørdag og du kan følge generalforsamlingen direkte i DNTs digitale kanaler.

Dokumenter til generalforsamlingen (årsberetning, regnskap og forslagshefte) har du tilgang til her.  

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.