25 kaldblodshopper til Sikkilsdalen

Lørdag er det klart for hesteslipp i Sikkilsdalen. Kaldblodshingsten Søndre Jerkeld skal tilbringe sommeren i fjellet sammen med hele 25 hopper og fire føll.

Søndre Jerkeld og 25 hopper er klar for årets store fjelleventyr i Sikkilsdalen. Illustrasjonsfoto. Foto: Eirik Stenhaug

Sikkilsdalen regnes som arnested for den moderne hesteavlen i Norge. I 1868 ble hingsten Veikle Balder sluppet i den historiske dalen, og startet eventyret som rundet 150 år i 2018. Norsk Hestesenter har ansvar for slippet i Sikkilsdalen der det går tre hingster med hver sine hoppefølger.

For årets slipp i Sikkilsdalen valgte Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og kaldblodsforeningen Veikle Balder, på den 15 år gamle hingsten Søndre Jerkeld. Hingsten debuterte som treåring og naturtraveren har levert svært gode resultater gjennom sin karriere. Denne sommeren skal Søndre Jerkeld gå sammen med 25 hopper og fire føll i fjellet, og det er mange år siden så mange kaldblodshester har inntatt Sikkilsdalen.

* Norsk Hestesenter har fortsatt åpen påmelding til hesteslippet. Hvis du kunne tenke deg å melde på hoppen din, ta kontakt med Norsk Hestesenter

Slippdagen lørdag 22. juni

Hesteslippet i Sikkilsdalen skjer førstkommende lørdag. Detaljert program med tider får du på Norsk Hestesenter sin hjemmeside. Hvis du ønsker å følge sommeren i Sikkilsdalen er det også opprettet en egen Facebookgruppe der gjeterne vil legge ut informasjon gjennom sommeren.

Les mer: Informasjon om slippdagen i Sikkilsdalen

Facebook: Følg hestene gjennom sommeren

Les også