Bjørn Humborstad tildelt DNTs hederstegn

Det Norske Travselskap (DNT) sitt hederstegn tildeles personer som over tid har gjort en betydelig innsats for norsk travsport.

Erik Skjervagen, Bjørn Humborstad og Svein Morten Buer.

DNT ønsker å hedre en person som gjennom et langt travliv har bidratt både som aktiv utøver, frivillig og tillitsvalgt.

Vedkommende har hatt flere perioder som styremedlem og leder i eget travlag. I tillegg har han hatt tilsvarende verv i sitt forbund. I dag er det faktisk nærmere 65 år siden han gikk inn i sitt første verv i organisasjonen! I tillegg har han hatt sentrale verv i Hesteeierforbundet, både som leder i lokalt fylkeslag, og som styremedlem sentralt.

Travlaget beskriver vedkommende som en svært positiv bidragsyter i miljøet rundt lagets populære travbane og treningsanlegg. En som fortsatt bidrar aktivt på dugnader, og som stiller med hester uansett om det handler om «Til Start»-samling, lokalkjøring eller den årlige totalisatorkjøringen på banen.

Det er godt over 60 år siden kjørelisensen ble kvittert ut, og mens han fortsatt var tidlig i 20-årene kjørte han inn til seirer i klassiske storløp som St. Hallvardpokalen i Drammen og Thor Østbys Minneløp på Momarken med sin egen hest, Vidna.

I en alder av 80 år har han fortsatt tre hester på sin treningsliste, og så sent som mandag denne uken kusket han selv inn til nok en premie på Momarken.

DNTs hederstegn tildeles Bjørn Humborstad, Brandval og Kongsvinger Travlag og Innlandet Travforbund.

DNT gratulerer!

Les også

Organisasjon

Ungdomssamling i oktober

Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Hestesenter ønsker velkommen til ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter 3-6. oktober.