Avtale om medierettigheter

Styrene i Det Norske Travselskap (DNT), Norsk Galopp (NG) og Norsk Rikstoto (NR) har godkjent fremforhandlet avtale om medierettigheter, som omfatter lyd, bilde og sportsdata fra trav- og galoppløp i Norge.

Illustrasjonsfoto. Foto: Hesteguiden.com

Den nye Pengespilloven, med tilhørende forskrift, har fordret at innholdet i avtale om trav- og galoppsportens medierettigheter måtte endres fra tidligere inngåtte avtaler. Det er nå oppnådd enighet om teksten i en ny avtale.

Partene har gjennom forhandlinger lykkes med å stadfeste det viktige prinsippet om at det er DNT og NG (Sporten) som er eier og forvalter av rettighetene til lyd, bilde og løpsdata fra trav- og galoppsporten i Norge.

Sporten skal ha en aktiv rolle ved inngåelse av nye avtaler om spill på norske trav- og galoppløp med internasjonale partnere. I den grad NR benytter rettighetene for distribusjon utenfor Norge, har Sporten en opsjon på særskilt vederlag for dette. Sporten har startet et arbeid for å undersøke innretningen på en slik opsjon.

Den godkjente avtalen har en varighet ut 2026.

- Vi er glade for at Sporten og spillselskapet kom frem til et anbefalt avtaleforslag, og berømmer partene for innsatsen og viljen til å komme til enighet, uttaler styrelederne i DNT og NG.

Les også

Organisasjon

Med fokus på arrangementer

DNT arrangerer utviklingskonferanse fredag 6. september. På agendaen til årets konferanse står blant annet resultater fra nye markedsføringstiltak og utvikling av arrangementer.