Søknadsfrist for opptak til travtrenerutdanningen

Søknadsfristen for årets opptak til travtrenerutdanningen ved Norsk Hestesenter er 4. august.

Foto: Eirik Stenhaug

Travtrenerstudiet er en fagskoleutdanning som gjennomføres som et nett- og samlingsbasert studium på 30 studiepoeng hos Norsk Hestesenter.

I studiet «Travtrener – trening av hest, oppstart og drift av egen travstall» vil du få de grunnleggende kunnskaper og verktøy som du trenger for å starte opp og drive en profesjonell trenerstall for travhester. Studiet vektlegger læring om hestens velferd, spesielt med tanke på dens anatomi og fysikk, og hvordan du anvender ulike treningsprinsipper i toppidrett. Som student ved travtrenerstudiet på Norsk Hestesenter vil du få møte flere av bransjens ledende aktører på sitt felt, og gjennom både teori og praksis vil du få verdifull læring om trening av travhester.

En travtrener er også en bedriftsleder med behov for kompetanse om etablering av bedrift, ledelse og næringsutvikling. Markedet er stadig i endring og det er derfor viktig å tilegne seg kunnskap om blant annet innovasjon og entreprenørskap, kommunikasjon og bedriftsøkonomi. Travtrenerstudiet vil gi deg grunnleggende kunnskaper om dette.

Studentene skal etter endt utdanning ha oppnådd kunnskaper for å kunne etablere og drive travtrenervirksomhet ut fra hestefaglige, økonomiske, etiske og sikkerhetsmessige anerkjente prinsipper, offentlige bestemmelser og lovverk.

Søknadsfrist 4. august

Søknadsfristen for utdanningen er utvidet til 4. august. Mer informasjon om utdanningen, opptakskrav og søknad får du på Norsk Hestesenter sine hjemmesider www.nhest.no. 

Les også

Sport

Den nye hoppetoppen

Christina K. er Norges nye kaldblodsdronning. Det må fastslås etter at hun tok en sterk NM-seier lørdag. Tangen Bork innfridde i den åpne klassen.
Sport

Hjemmeseier i NM?

NM-løpene på kaldblodshester kjøres på Sørlandet lørdag. Mye taler for at det ender med en eller to triumfer for hjemmelaget.