50 000 mennesker på Kongetravet – hvordan er det mulig?

Kongetravet i Finland hadde 100 årsjubileum i år og det tradisjonsrike arrangementet trekker tusenvis av mennesker til travbanen. Hvordan jobber travsporten i Finland med å skape dette arrangementet? Svaret får vi på utviklingskonferansen!

Saara Iivari er kommunikasjons- og markedsdirektør i Suomen Hippos. Foto: privat

Fredag 6. september arrangerer DNT utviklingskonferanse på Hestesportens Hus. Dette er andre året konferansen arrangeres, der representanter fra driftsselskapene, travforbund og samarbeidende organisasjoner i travsporten inviteres. Formålet med konferansen er å påvirke til utviklingstenkning og tiltak gjennom deling av kunnskap, erfaring og historier innenfor aktuelle tema.  

Flere spennende foredragsholdere deltar på konferansen, blant annet produktsjef i det franske travselskap, Marianne Simonnot. DNT har gleden av å fortelle at Saara Iivari fra det finske travselskapet Suomen Hippos også vil delta på konferansen!

En superkraft for lederskap

Saara Iivari jobber som kommunikasjons- og markedsdirektør i Suomen Hippos, som er sentralorganisasjonen for travsporten og avl av travhest i Finland. Før hun startet i det finske travselskapet hadde hun jobbet 10 år som kommunikasjonsrådgiver i flere av de største kommunikasjonsbyråene i Finland. Hennes spesialfelt er kommunikasjons- og markedsføringsstrategi, omdømmebygging og kulturendring.

På fritiden er Saara en aktiv rytter og eier av flere travhester, og hun forteller følgende: - det å være hestejente er en superkraft for lederskap, arbeidsinnstilling og livet generelt!

Som en del av sin jobb i Sumoen Hippos er hun ansvarlig for utviklingen av merkevaren Kuninkuusravit, eller «Kongetravet» som vi uttaler det i Norge. I sitt foredrag vil Saara gi oss innsikt i hvordan de jobber med merkevaren «Kongetravet». I tillegg vil hun fokusere på overordnet omdømmebygging, som også er et av hovedområdene det jobbes med når finnene inviterer til et av Europas største travsports-arrangementer. Foredraget vil holdes på engelsk. 

Kuninkuusravit: «Kongetravet» er et mesterskap for den finske kaldblodshesten. Mesterskapet har lang historie og har blitt avholdt siden 1924 (bortsett fra 1934-1937 og krigsårene 1940, 1942 og 1944). Finnehesten står sterkt i det finske samfunnet og i 2007 ble rasen erklært den offisielle nasjonale hesterasen.

Les også