Ingen travtrenerutdanning i år

Norsk Hestesenter beklager å kunngjøre at Travtrenerutdanningen «Travtrener – trening av hest, oppstart og drift av egen travstall» ikke vil bli gjennomført som planlagt i år.

Foto: Norsk Hestesenter

Norsk Hestesenter (NHS) mottok ni søknader til studiets åtte plasser, og planla for studiestart i september. Etter noe frafall til opptaksprøven, ble det etter gjennomføringen i august klart for opptaksnemnda at NHS til tross for flere godt kvalifiserte søkere, stod igjen med for få kandidater til å gjennomføre studiet i studieåret 2024/2025.

- Etter to år med gode søkertall og godt kvalifiserte søkere på den nye travtrenerutdanningen var vi forberedt på at dette kunne skje, og det har vært diskutert om utdanningen bør tilbys bare annet hvert år, sier administrerende direktør og rektor ved Norsk Hestesenter, Cecilie Gaarder Skaug.
- Det ble derfor utført en spørreundersøkelse høsten 2023 for å kartlegge interessen for å søke travtrenerutdanningen 2024/2025. Svarene vi mottok tilsa at vi kunne forvente noen flere søkere til årets studie, legger hun til. 

NHS planlegger nå å tilby Travtrenerutdanningen igjen neste år og vurderer også muligheten for å gjennomføre utdanningen annethvert år i fremtiden. Denne tilnærmingen vil sikre at NHS kan opprettholde en høy standard på utdanningen, samt sikre en forutsigbar og god oppstart for studentene.

Det Norske Travselskap (DNT) støtter avgjørelsen om å utsette utdanningen. Generalsekretær Svein Morten Buer uttaler:
- Vi mener dette er en fornuftig avgjørelse. For at utdanningen skal opprettholde en høy kvalitet, er det viktig at studentgruppen er godt og jevnt kvalifisert for studiet.

Norsk Hestesenter oppfordrer potensielle søkere til å holde seg oppdatert på deres nettsider for informasjon om neste års opptak.