Invitasjon til kunnskapshelgen "Sammen om hesten"

Vil du lære mer om etologi, treningslære, fôring, skoing – blant annet? For deg som er mellom 16 og 26 år arrangeres kunnskapshelgen «Sammen om hesten» 3.-6. oktober på Norsk Hestesenter.

Foto: Hesteguiden.com

Ungdomssamling på Norsk Hestesenter på Starum 3-6. oktober 2024 for medlemmer av Det Norske travselskap og Norges Rytterforbund.

Er du mellom 16 og 26 år og brenner for hest? Vi gjentar suksessen og inviterer hesteungdom mellom 16 og 26 år fra hele Norge til samling på Norsk Hestesenter for å lære mer om hest. Dette blir en helg som skal fylles med faglig og sosialt innhold hvor vi skal ha fokus på det vi alle har til felles, nemlig hesten. Ungdomssamlingen bygger på det samme konseptet som tidligere år, derfor ønskes spesielt nye deltagere velkommen.

En helg med faglig og sosialt innhold

Oppmøte er torsdag og registeringen åpner kl. 18.00. På kvelden vil det være fokus på å bli kjent med hverandre og området. Programmet starter fredag morgen på Norsk Hestesenter, her skal dere få bli bedre kjent med Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norges Rytterforbund. Helgen avsluttes søndag innen kl. 15.00.

Hestevelferd er det overordnede faglige fokusområdet i samlingen og i løpet av helgen skal vi innom temaer som ridning (muligheter for å ri på Norsk Hestesenter sine flott hester), travsport og treningslære, fóringslære, etologi (læren om hestens adferd i sitt naturlige miljø), skoiing i smia, ridesimulator og mye mer! Detaljert program kommer. 

Praktisk informasjon

Egenandelen per deltaker er kroner 2000,-. Dette inkluderer følgende:

  • Innholdsrikt program fredag-søndag
  • Overnatting torsdag-søndag.
  • Mat alle dager; frokost, lunsj og middag.

Vi overnatter på Sivilforsvarets kaserner (4-mannsform), som ligger vegg i vegg med Norsk Hestesenter. Hver enkelt deltaker er selv ansvarlig for reisen til/fra Norsk Hestesenter. Vi kan være behjelpelige med å koordinere transport ved behov. Mer informasjon får du i invitasjonen til samlingen: 

Invitasjon til "Sammen om hesten"

Påmelding for medlemmer av travlag 

Det Norske Travselskap ønsker medlemmer av travlag i alderen 16 til 26 år velkommen til en utviklende og kunnskapsrik helg. Ungdomssamlingen bygger på det samme konseptet som ble avviklet i 2023, og derfor ønskes spesielt nye deltakere velkommen.

Påmelding går via travforbundene, som vil melde på deltakere til DNT. Hvert travforbund er tildelt 2 plasser til samlingen. Øvrige, ledige plasser til samlingen tildeles etter søknad fra travforbundene. Hvis du kunne tenke deg å delta kontakter du forbundssekretæren i travforbundet som ditt travlag er medlem av. Oversikt over kontaktinformasjon til alle travforbundene får du her.

Deltakere oppfordres til å søke sitt travlag om støtte for deltakelse på samlingen.  

Påmeldingsfristen er utvidet til 25. august.

Kontaktinformasjon

Det Norske Travselskap: 
Marius Lundstein
E-post:  Tlf: 994 90 750 

Norges Rytterforbund: 
Tine Skoftedalen Fossing 
E-post:  Tlf: 976 40 141
Medlemmer av Norges Rytterforbund får informasjon om påmelding på www.rytter.no. 

Norsk Hestesenter:
Lene Aasbø
E-post:  Tlf: 916 80 294

Les også