Magnus til 1000 - og forbi!

Magnus Teien Gundersen (27) er tidenes yngste norske kusk til 1000 seirer.

Det er et faktum etter at DNTs IT-avdeling påviste en koblingsfeil mellom DNTs sportssystem og sportssystemet til Svensk Travsport. Som følge av feilen var 47 av startene - og åtte av seirene - Gundersen har gjort i Sverige registrert på et feil lisensnummer. Gundersen fikk ikke godskrevet disse startene og seirene på sin ordinære kjørelisens.

Yngre enn Ulf

Magnus Teien Gundersen vant sitt første løp som 16-åring i 2012. Vinnerhesten var Jag The Man. Han vant sitt første klassiske løp med Thai Goodwill da han vant Hoppe Derby som 19-åring i 2015. I tillegg til de 1003 seirene som er registrert i DNTs sportssystem har Gundersen vunnet et løp i Belgia med Arno Mondo Sy i 2016 og med Rite On Win på Solvalla i 2017.

Ulf Thoresen og Dag-Sveinung Dalen var begge 30 år da de ble innskrevet i tusenklubben, og var inntil nå de yngste kuskene til å klare 1000 seirer. Magnus Teien Gundersen vil motta en oppmerksomhet knyttet til jubileet under klasseløpshelgen på Bjerke. 

Det Norske Travselskap gratulerer!

 jag_de_man_19g7012.jpg
Den første seieren. Jag The Man var Magnus Teien Gundersens første vinner. Foto: hesteguiden.com

Les også

Sport

Patrick Larsen til topps

Han kom skeivt ut, men etter en overraskende seier med Vertigo Safir ble Patrick Larsen likevel norsk mester for stallansatte i Bergen lørdag.