Ny løpsbulletin i trykken

Den digitale versjonen laster du ned her.

Felix Halbak pryder forsiden på løpsbulletinen etter seieren i Märtha Louises pokalløp på Biri. Foto: hesteguiden.com

Løpsbulletinen for september og oktober er nå ferdigstilt. Dette er vanligvis måneder med stor startlyst og høy startfrekvens. Med denne løpsbulletinen og løpstilbudet i den håper vi derfor å ha tilrettelagt for at det skal være mulig å holde flest mulig hester i gang fremover høsten.

Last ned løpsbulletinen her.

Noen betraktninger og observasjoner som ellers er uunngåelig å ikke legge merke til, og i forlengelsen av dette umulig å ikke kommentere, er at vi oftere og oftere så ser man at antall anmeldte og starterklærte hester til V75-løpene nå er «uønsket lavt». Det avvikles etter hvert for mange V75-løp der man trolig som eier/trener har fratatt seg selv en mulighet til å kunne oppnå en fremskutt plassering om man hadde meldt. Gjennom sommeren har det derimot vært flere løp i «hverdagstravet» som har holdt veldig høy kvalitet mens omvendt så har en del bortimot tilsvarende V75-løp blitt sendt avgårde med en lavere kvalitet til tross for vesentlig høyere premieskala.

Hver og en eier og trener matcher sin hest, men en viss brannfakkel må kunne sendes inn i debatten om at norsk travsport er avhengig av at V75-produktet er så bra som mulig. For om man ikke tør å konkurrere med hester som både opplagt hører hjemme i V75 samt med hester der eiere gjerne kunne ha «levd drømmen» til det motsatte er bevist, så vil V75-produktet vårt fort kunne stå overfor en alvorlig trussel og man må aldri glemme at selve lokomotivet i norsk travsport er V75 – både sportslig og økonomisk. Dess flere hester med i løpene på lørdagene dess hardere konkurranse og over tid gir det et så bra spillprodukt som mulig og det vil generere inntekter.

Flere V75-løp vil derfor utover høsten stå i fare for å «bli tatt av plakaten» om vi ikke får til en kulturendring og interessen for å delta i løpet ikke er tilstrekkelig ved den ordinære innmeldingsfristen.

Nok skrevet om dette – det må uansett være lov å både tro og håpe på både gode V75- og hverdags-løp utover høsten. Vi heier på det og ser frem til både fyldige felter og spennende løp med gode prestasjoner enten man konkurrerer i fremste rekke av løpene eller kanskje bare «mot seg selv» gjennom at man søker fremgang med hesten sin og er fornøyd med dette.

En fra mange etterspurt nyvinning lanseres ellers i norsk travsport fra og med 1.september

ETTERINNMELDING AV HESTER – ENDRINGER I RUTINER FRA OG MED 1.SEPTEMBER

Fra og med løpsdagen 1.september på Varig Orkla Arena vil følgende endringer gjelde for alle løp på norske travbaner:

  • I autostartløp med mørk sportrekning vil etteranmeldte hester være en del av en egen trekning om startspor. Etteranmeldte hester vil fra og med 1.september da aldri mer kunne oppnå startspor som numerisk er lavere enn det antall hester som var meldt når innmeldingsfristen gikk ut. Eksempel: Er det meldt 9 hester «til tiden» så vil disse 9 hestene først være en del av en trekning om sporene 1-9. Om det i etterkant har kommet til 3 etteranmeldte hester så vil disse 3 hestene bli del av trekningen av sporene 10-12.
  • I autostartløp som er anført i proposisjonen at er skrevet ut som enten SPORTRAPP/GRUNNLAG eller SPORTRAPP/POENG så vil ikke etterinnmeldinger tillates. Dette gjelder da også for løp der SPORTRAPP kan bli benyttet (jmf. delingsløp)

Merk altså at endringen kun gjelder for autostartløp!

Les også

Sport

Patrick Larsen til topps

Han kom skeivt ut, men etter en overraskende seier med Vertigo Safir ble Patrick Larsen likevel norsk mester for stallansatte i Bergen lørdag.