DNT støtter Barnekreftforeningen: «Sammen for små helter»

NRK TV-aksjonen 2024 går til Barnekreftforeningens arbeid med å etablere familiehus for barn med alvorlig sykdom og deres familier. I år er Det Norske Travselskap med på «verdens største dugnad»!

Johanne Bjørbæk Jessen og Månstorp Quatro fronter T-skjortene som skal være med å bidra til Barnekreftforeningens viktige arbeid. Foto: Arild Hansen

I tråd med kampanjeslagordet for TV-aksjonen; «Sammen for små helter», har DNT trykket T-skjorter som er i salg fra nå av. Overskuddet fra salget går i sin helhet til Barnekreftforeningen. Ti år gamle Johanne Bjørbæk Jessen og shetlandsponnien Månstorp Quatro er et radarpar på travbanen. De fronter også T-skjortene som skal være med å bidra til Barnekreftforeningens viktige arbeid.

Bestill t-skjorte

En tøff tid

Johanne har selv vært en liten helt. Da hun var to år gammel, ble hun diagnostisert med Wilms Tumor, nyrekreft. Svulst og en nyre ble operert ut.
Johanne fikk cellegift hver fjortende dag og behandling på Sykehuset Telemark og Rikshospitalet.
– Det var en veldig tøff tid. Små barn og kreftsykdom, det er kjempevanskelig. Og vi drev en stall med 25 hester. Da er det ikke bare å lukke døra. Men vi fikk veldig god hjelp av mange i travsporten, sier Kristin til travsport.no med et blikk bakover i tid.

«Vi er stolte over å få være med»

Nå er det samme blikket rettet framover, og Johanne er frisk med skoledager i 5. klasse på Kjørbekkhøgda skole.
- Hun husker ikke så mye av den perioden, men hun går til kontroll to ganger i året, sier mamma Kristin som er klar i talen:
- Dette er et kjempeflott tiltak. Vi er stolt over å få være med. Og vi brenner for dette.

Johanne og Måntorps Quatro-06-24-web_2.jpg
BILDE: De er en samkjørt duo, Johanne Bjørbæk Jessen og Månstorp Quatro som er en av verdens raskeste shetlandsponnier. Johanne både kjører løp og rir monté. Hun ble rammet av Wilms Tumor, nyrekreft, da hun var to år gammel. I dag er Johanne ti år og helt frisk. Foto: Arild Hansen 

En unik ponni! 

Kristin er mamma’n til Johanne (10) og Amalie (15) og gift med travtrener Simen Bjørbæk Jessen. Den sammensveisede familien holder hus og stall i Kjenndalen, ti minutters kjøretur fra Skien. Der har Johanne hovedansvaret for Månstorp Quatro som har 96 seire på 137 starter.
- Han er fryktelig god og en unik ponni. Både i oppførsel og prestasjoner, sier Kristin om «Quatro».

* 200 barn og unge mellom 0 og 18 år rammes hvert år av en kreftsykdom. Totaloverlevelsen av barnekreft er 85 prosent.

«Barna er gullet vårt»

-  Vi er utrolig takknemlige for at DNT tenkte på oss når de ville sette i gang en innsamling og håper å kunne holde kontakten fremover også. Pengene fra aktivitetene går til TV-aksjonen der vi skal bygge familiehus tilknyttet de store helseforetakene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Her kan barn med alvorlig sykdom og familiene deres bo sammen mens barnet får behandling. På den måten unngår familier å bli splittet, foreldre kan ta vare på alle barna sine og søsken blir også inkludert. Johanne og Månstorp Quatro er en rørende historie. Kanskje det blir en mulighet til å hilse på under Oslo Horse Show? sier markedsrådgiver i Barnekreftforeningen; Henriette Bråthen som beskriver jobb og ansvarsområde for travsport.no:
- Jeg har hovedsakelig ansvaret for kontakten med våre ildsjeler gjennom å gi råd og hjelpe til med tilrettelegging av aktivitet – lik den DNT nå er i gang med.

  • Overskuddet fra salget i regi av DNT går i sin helhet til Barnekreftforeningen.
    For hver solgte T-skjorte bidrar man med minimum 100 kroner.
    Salget vil pågå frem mot TV-aksjonen 20. oktober.
    Ved avrunding av salgsperioden vil Månstorps Quatro og DNT lage et hyggelig «event» for Barnekreftforeningen.
  • På Klasseløpshelgen, Dyrsku’n og Oslo Horse Show vil DNT selge t-skjorter.
  • Du kan også hilse på Månstorps Quatro på flere av arrangementene!
  • T-skjortene kan også bestilles hos DNT: Klikk her for å bestille. 
  • Barnestørrelser: 200 kroner. Voksen: 250 kroner.
  • Vipps 941600 "Quatro støtter barna".
  • Har du spørsmål? Kontakt oss på

Bestill t-skjorte

småhelter.PNG

Les også