Klasseløpsauksjonen: Gjennomføring onsdag og mer praktisk informasjon

Onsdag kl. 19.00 avholdes Klasseløpsauksjonen som en heldigital auksjon. Her får du nærmere informasjon om auksjonen.

Klasseløpsauksjonen er utsatt til kommende onsdag kl. 19.00. Auksjonen vil gjennomføres som en heldigital auksjon, med budgivning over nett.

Livesending

Fra studio i Nydalen vil Vemund Madsen Drolsum, Ola Slåtsveen og Kurt Hella følge hele auksjonen live. Sendingen vil distribueres på både auksjonssidene, YouTube, DNT-TV og  Facebook.

Det er viktig at alle som planlegger å by på hestene registrerer seg som budgiver. Dette gjør man på klasseløpsauksjonen.no.

Oversikt over hestene – hvilke hester selges på auksjonen?

DNT arbeider med å få oversikt over hestene som skal selges på auksjonen. Senest i morgen kl. 09.00 vil en oppdatert oversikt over hestene være tilgjengelig på klasseløpsauksjonen.no og det vil igjen bli åpnet for digital budgivning.

Vi gjør oppmerksom på at auksjonssystemet vil nullstilles. Det betyr at bud som var lagt inn før lørdag kl. 18.00 ikke lenger gjelder og budgivningen starter dermed på nytt.

Gebyrer

Det er tidligere informert om at DNT ikke vil kreve salær fra kjøper i forbindelse med et kjøp på auksjonen. Samme gjelder strykningsgebyret, som ikke vil bli ilagt selger.

DNT vil her også informere om at selgere som velger å kjøpe hesten tilbake på auksjonen onsdag, ikke vil bli ilagt tilbakekjøpsgebyr.

Egenerklæringsskjema

Utfylt egenerklæringsskjema hvor selger bekrefter at det ikke er oppdaget sykdom/skader eller symptomer på smittsomme sykdommer på hesten, eller stallen/besetningen den kommer fra, skal følge hesten ved utlevering.

Kjøp av hest og auksjonsvilkår angående levering på Bjerke Travbane

Som det går frem av auksjonsvilkårene, skal hesten ved et salg fortrinnsvis overleveres på Bjerke Travbane. I lys av den oppståtte situasjonen ser DNT at dette vilkåret vil være vanskelig i praksis, da flere selgere har tatt med sine hester hjem igjen og har lang reisevei til Bjerke.

DNT oppfordrer kjøpere og selgere til å se på hvilke løsninger de to partene kan få til mellom seg. I det tilfellet kjøpere og selgere ikke finner løsninger på dette, bes partene kontakte DNT.

Gjensidige Forsikring

Alle auksjonshester som ikke var strøket før søndag 8. september kl. 19:00, vil få samme tilbud fra Gjensidige Forsikring om 1 måneds gratis forsikring, enten de er solgt før auksjonen eller på kommende nettauksjon onsdag. Ta kontakt med Gjensidiges representant på e-post .  

Tidligere publisert informasjon

Her kan du lese informasjonen som er publisert tidligere angående utsettelsen:

Publisert lørdag: Klasseløpsauksjonen utsatt til onsdag kl. 19.00

Publisert søndag: Informasjon om auksjonen

Les også