Hestehold

For å jobbe med hester er det viktig at man kan eller lærer seg grunnleggende kunnskap om hestehold. God dyrevelferd skal ligge til grunn i alt hestehold og før man begynner med hest er det viktig å tilegne seg nødvendig kunnskap og kompetanse.

Travsportens aktive utøvere besitter mye god hestekunnskap, og mange er flinke til å videreformidle sin kompetanse på en god måte. I tillegg til kompetanseoverføring fra rutinerte utøvere finnes det også kurstilbud i DNTs regi. «Til Start» er et eksempel på lavterskeltilbud som det går an å følge både med og uten egen hest.

Alt hestehold skal følge de regler og retningslinjer som finnes for hestehold og god dyrevelferd. De som er ansvarlig for en eller flere hester forholde seg til «Lov om dyrevelferd» (Dyrevelferdsloven) Lov om dyrevelferd - Lovdata og «Forskrift om velferd for hest» - Forskrift om velferd for hest - Lovdata

DNT har etablert ett eget sett med etiske retningslinjer. Du kan også lese mer om hestevelferd i travsporten på travsport.no:

Etiske retningslinjer

Hestevelferd

Norsk Hestesenter

Stiftelsen Norsk Hestesenter (NHS) er det nasjonale kompetansesenteret for hestenæringen med formål om å fremme kvaliteten på hestehold og avl i Norge. I tillegg til å utdanne ridelærere og travtrenere, og snart også hovslagere, har NHS rekke kurs og er arenaen for treninger, stevner, mesterskap, utstillinger og andre arrangementer. Les mer på deres hjemmeside www.nhest.no.