Travløp

Det finnes ulike typer travløp - fra sportsarrangementer på lokale baner til travløp på de store regionale og nasjonale anleggene.

Lokalkjøring

Det laveste nivået er lokalkjøringer. Disse arrangeres av de lokale travlagene enten på lagets lokale treningsanlegg eller på en landets travbaner. For å delta som kusk eller rytter på en lokalkjøring kreves det ingen lisens. Hesten trenger heller ikke å ha avlagt prøveløp. Løpsinnbydelse for den enkelte lokalkjøring vil man som regel finne i Løpsbulletinen eller på travlagets Facebookssider.

Premiekjøringer

Videre avvikles det et mindre antall registrerte premiekjøringer. Til disse løpene kreves det lisens for å delta som kusk eller rytter. Hesten må ha avlagt godkjent prøveløp. I disse løpene får hestene pengepremier og løpet vil bli registrert. Det tilbys dog ikke spill på disse løpene.

Prøveløp

For å delta i registrerte premiekjøringer eller ordinære totalisatorløp (travløp det kan spilles på) må hesten ha gått ett godkjent prøveløp. Dette prøveløpet avvikles i i forbindelse med med ordinære løpsdager, og hesten må prestere et tidskrav for å få godkjent løpet. Her kan du lese regelverket for prøveløp.

Ordinære totalisatorløp

Det avvikles cirka 370 løpsdager pr. år i Norge hvor det avholdes ordinære totalisatorløp. Løpsinnbydelsen finner man i Løpsbulletinen som utgis av DNT annen hver måned. Løpsinnbydelsen ligger også ute på DNTs hjemmesider. Innmelding kan gjøres via nettinnmelding på «Min side».