Medlemsinformasjon September 2023

Hei Østfolds Traventusiaster! I september har vi fokus på sporten, på terminliste 2024, og OAKS 21. oktober!

Travet gratulerer oppdrettere, trenere, hesteeiere, kusker og stallansatte med en meget flott innsats under klasseløpshelgen.

En rekke Østfold-hester var med å sette farge på dagen. Det var stort å følge med fra tribunen og stort å se gleden hos alle trav-entusiastene som gjestet Bjerke denne helgen!

Mandag 18. september inviterte Momarken og ØT vinnerne fra klasseløp og derby til middag. Slik ønsket vertene i å hedre arbeidet og innsatsen som oppdrettere, trenere, stall-ansatte og eiere daglig gjør. Deres iver, innsats og arbeid er helt uvurderlig for travsportens fremme!

2023_auksjonsbilde av hest i profil Bilde3.png
Klasseløpsauksjonen ble gjennomført lørdag 8. september, denne gang organisert som en hybridversjon der det både var mulig å delta fysisk og digitalt.

Flotte hester ble presentert og omsatt. Dette er viktig. At mennesker vil eie travhest og satse på travsport legger grunnlaget for den travsportslige aktiviteten vi har.  

Men travet trenger flere hesteeiere. ØT inviterte ultimo August til informasjon om andelshester. DNT stilte opp med Trond Martinsen og ca. 25 fremmøtte fikk en fin innføring av hva dette er og hvor viktig det blir for Travet fremover. Tusen takk til alle.

Unionstrav Bilde1.jpg

Årets Unionstrav på Momarken, møtte som kjent på store utfordringer som følge av et brått væromslag som gjorde baneforholdene svært dårlig. Tross iherdig innsats av alle, inkl. transportør med tonnevis med grus, ble ikke banens kvalitet slik vi alle ønsket. ØT vil skryt av arbeidet som ble utført. Dessverre holdt Momarkens innsats ikke for spillselskapene.

Unionstravet er en av de største omsetnings-dagene for spill-selskapene. ATG og Rikstoto, samt DNT, har besluttet å flytte Unionstravet for 2024 til Bjerke. Været i mars byr alltid på utfordringer. Bjerke har mere ressurser hvis været blir vanskelig. Spillet må sikres.

Momarkens styre, inkl. ØT-styret, får klager på banens kvalitet. Den 1. august innførte Momarken en daglig logg for utført arbeid i banen og treningsløypen. Loggen viser hva som er utført og hvorfor. Bane-mennene skal utvikle læring og erfaring. Loggen vil bidra til å sikre erfarings-overføring mht. hvem gjør hva, hvilket utstyr brukes, hva kjøres på osv.

Terminlisten for 2025 lages om 12 måneder. Vårt mål er at Unionstravet skal tilbake til Momarken!

Like viktig er det å vise at Momarken har et stort publikum. Publikum skaper en fin ramme og flott stemning. Vi vet vi har hatt et entusiastisk publikum. Travet ønsker dette flotte publikummet tilbake. Sett av tid lørdag 21. oktober – da kjøres Oaks inkl. Rosa Sløyfe aksjon! Ta med venner, barn, kolleger og bekjente. La de få oppleve travsporten. Velkommen!


Harald Neset, Leder av Østfold Travforbund