Medlemsinformasjon Juli 2023

Hei Østfold Traventusiaster! I juli har vi fokus på andelslag og klasseløp-auksjon Andelslag og travsport

Å eie en travhest kan være kostbart. Å være «deleier» i en Andelshest gir deg mulighet til å dele din hobby med flere. Å reise på travløp sammen med andre heste-interesserte er en opplevelse.
Minne-rike opplevelser skapes oftest i fellesskap.
Andelslag består av eiere som har hesten som en felles interesse. Noen har kanskje før hatt egen hest, noen har aldri hatt hest, noen er flinke med å lage det sosialt og hyggelig, noen kunne kanskje tenke seg å administrere – et andelslag trenger alle slike ferdigheter.
Travsport er et samspill mellom hest, trener, kusk, stallansatte og eiere. Noen investerer i en startklar løpshest. Andre ønsker en unghest som de følger over tid. Veien frem fra åring i innkjøring, til startklar hest, kan være lang og kronglete. Uansett er det stort å følge «idrettsutøveren». Oppleve milepelene. Føle håp og spenning når hesten skal debutere i løp. Se hest og trener på trening, reise på travkjøring, og følge med på hvordan trener og kusk gjøre hesten klar før et løp. Stå på tribunen slik at du kan følge løpet ringside. Gjerne spise middag i restauranten sammen med gode venner. Det er sosialt. Det er gøy!

Ingen hest er garantert å vinne storløp eller klassiske triumfer. Men DNT sine statistikker viser at mange av hestene plasserer seg så bra at de kjører inn «noen kroner». Hvor mye, hvor ofte, det kan ingen garantere. Husk – det å investere i en travhest er å investere i opplevelser!
2023_Andelslag seieresseremoni.jpg
Bilde av Balduin, her er det flere generasjoner som er med!

ØT ønsker at flere travlag vil legge til rette for nye Andelslag. Lokallaget vil kunne bistå med informasjon, kunnskap og veiledning.
2023_Treningsbilde_Bjørnerødløypa-Kristian.jpg
Bilde av Prinsesse C. K, Stall Bjørnerød.

Ultimo august planlegges det et informasjons-møte om Andelshest på Momarken. Innbydelsen sendes ut av ØT. ØT ønsker at du deler innbydelsen med alle du kjenner!

Klasseløp auksjon
Auksjonen er på lørdag 9. september på Bjerke. På DNT sine sider finner du mal for Andelslag-kontrakter. Tenk om nye Andelslag kunne stiftes slik at laget kan kjøpe sin egen hest på auksjonen.

God sensommer!
Harald Neset, leder Østfold Travforbund.