Medlemsinformasjon August 2023

Hei Østfold Traventusiaster! I august har vi fokus på omdømme og klasseløp

Et godt omdømme kan kun bygges innenfra, og her spiller du og jeg, og «alle» i hele organisasjonen en viktig rolle.

Et godt omdømme handler om vår identitet. -Identitet er ikke noe man kan kjøpe med annonsekampanjer!

Et omdømme er hva og hvordan andre oppfatter oss. Noe som bunner i hva som blir sett og hørt av utenforstående, uavhengig av sannheter og usannheter. Eneste som kan styre omdømmet er oss selv og hvordan vi framstår som enkeltmenneske og gruppe/organisasjon. Ved å definere hvem vi er og ønsker å være.

Da tenker du: «Hva er vår identitet som sportslige hestemennesker og som organisasjon?» Svaret vi har fått av mange medlemmer er at vi er hardtarbeidende folk som jobber for hestens ve og vel. Vi samarbeider og konkurrer på tvers av alder, kjønn, yrke, handicap og etnisitet. Alle av samfunnets folkeslag har plass i vår organisasjon.

Oppslag om bøter, driving og doping-rykter er ikke bra for travsporten. I ØT har vi heldigvis oppdrettere, hesteeiere, trenere, og mange medlemmer, som modig står frem og tar avstand til slike oppslag og handlinger.

I TRAV 2025 er travets verdigrunnlag definert slik: Åpenhet, tillit, fair play og respekt.

Det er verdier som MÅ gjennomsyre organisasjonen på alle områder. Vi må bygge tilliten til spillerne med fair play og åpenhet. Vise folk at veddeløp er morsom, spennende og faglig aktivitet. Der søkelyset på rent spill og dyrevelferd er høyst prioritert.

I endringstider, eller nedgangstider, som enkelte ynder å kalle dagens situasjon, brukes det mye ressurser på tilbakeskuende klaging og motstand mot alle endringer. ØT jobber for mer positivitet i travsporten, hvor vi støtter opp om saklighet og vil være uredd for endringer. Vi mener bestemt at vårt arbeid med holdninger er viktig. Vi tror det er helt avgjørende for travsportens framtid.

En konkret effekt av godt omdømme er at sporten blir mer salgbar og attraktiv. Det gjelder for nye potensielle hesteeiere, for våre nåværende og kommende utøvere, nye medlemmer og ikke minst rekruttering av ung hesteinteresserte mennesker.

Klasseløp auksjon

Auksjons panelet 2023 Bilde2.jpg

Klasseløpauksjon avholdes fra tirsdag 5. september til lørdag 9. september som en hybridauksjon.

Ved denne auksjonsformen har du mulighet til å by både ved å være fysisk tilstede under auksjonen eller by digitalt.

Det bugner av flotte åringer i årets katalog og nå har du muligheten til å kjøpe deg en topptraver på en trygg måte! Se alle auksjons-hestene på www.klasseløpsauksjonen.no.

Harald Neset, Leder av Østfold Travforbund