Medlemsinformasjon februar 2024

Februar er «organisasjons-måned» Travlagene gjennomfører i disse dager sine lokale generalforsamlinger.

Foto: privat

Nye ledere velges inn. ØT er tydelig på at alle i travsporten må ta vare på våre nye ledere. Alle må hjelpe og støtte. Vi er helt avhengig av frivillighet! Tenk litt på hva du kan gjøre for at det nye styret skal lykkes. Gjør det!

Samtidig ønsker vi å takke alle de frivillige som nå «trer av» for den jobben de har gjort i trav-lagene.

Vi er takk-nemlig for innsatsen som er lagt ned. Vi vet at det koster timer, fravær fra familie og kostnader for kjøring. Tusen takk!

ØT vil invitere til informasjonsmøter for de nye utvalgene. Vi må jobbe effektivt, og samarbeide på en enkel og forståelig måte. Husk at rutiner og regler er blitt til av en årsak. Nye «koster» trenger ikke alltid finne opp «kruttet» på nytt.

Lagledermøte

Den 15. februar møtte 13 av våre 14 travlag på første lagledermøte, denne gang på Momarken.

Ett tema var veterinær-utdanning. NMBU har forespurt Forbund og travlag om et økonomisk bidrag til veterinær-utdanning. Saken gjelder praktisk personlig trening i å håndtere oppgaver med hestevelferd, hesten og dens eiere ved livets slutt. ØT, og mange av travlagene, har besluttet å støtte NMBU med økonomisk midler.

ØT vil aktivt kontakte NMBU for å sikre at fremtidige veterinærstudenter kan oppnå sine læringsmål innenfor budsjettrammen. En statlig institusjon er forpliktet til å sikre en profesjonell utdanning.

Travsporten er avhengig av dyktige veterinærer. Hestevelferd betyr sikre og gode vaktordninger. Dette vil ØT ta opp på politisk nivå.  

Finansiering av «stor-løpene»

DNT sendte i februar ut et brev vedr. fremtidig finansiering av klasse-løp. Svarfrist var 18. februar. Lagene var omforent om at «forslag 3» var best. Forslag 3 er kort at finansieringsmåten som ble benyttet frem til 1997 gjeninnføres. Det gamle systemet er mest riktig for rasene. Heste-populasjonen er nedadgående. DNT har ikke penger til «løps-tilskudd» slik nåværende finansiering er.

Lagene gav tilbakemelding på at vi ønsker å fokusere på «hverdags-travet». Det er dette som skal prioriteres. Spillet lider under få hester til løpene. Effekten er at det spilles mindre. Det betyr at overføring fra Rikstoto til DNT reduseres. Denne trenden må vi snu.

ØT ønsker at de store premie-beløpene på disse løpene bør reduseres. «Sparte premier» bør overføres til «hverdags-travet». ØT mener at flere da vil melde sin hest. Vi ber alle våre medlemmer om å øke startfrekvensen fra 10 starter (2023-tall) til 12 starter. Kan vi klare det?  

Unionstravet er for 2024 flyttet til Bjerke. Lag-ledermøtet ønsker at ØT skal jobbe for en tilbakeføring til Momarken.

Med travhilsen Harald Neset, Leder av Østfold Travforbund