Unionskamp på Momarken lørdag

Den tradisjonsrike Unionskampen på Momarken kjøres lørdag. Sportslig er årsdebuten til Stoletheshow høydepunktet.

Stoletheshow var Norges beste varmblodshest i 2022. Hesten ble oppdrettet i Rogaland før han konkurrerte for Marcus Lindgren som unghest. Som 3-åring vant han både Hans Petter Tholfsens minneløp og Kriteriet, mens han var fjerde i Derby. Høsten 2021 gikk han i trening til Frode Hamre, og fjorårssesongen ble en ubetinget suksess med seier i Oslo Grand Prix, Ulf Thoresen Grand International og NM. Innkjørt landet han på rundt 4,5 millioner kroner. Nå årsdebuterer han som favoritt i Steinlagers æresløp. 

På kaldblodssiden er Østfoldpokalen hovedoppslaget. Jan-Olov Persson sender ut to hester, deriblant Bäcklös Uriel som er tilmålt gode sjanser for kuskekometen Mats E. Djuse. 

Unionskampen ble arrangert første gang i 2008 og har vært et fast innslag i terminlisten siden. I krononaårene 2020 og 2021 ble stevnet ikke avholdt. 

Mens østlandet opplever store nedbørsmengder fredag er  det ventet oppholdsvær og plussgrader lørdag. 

Bordbestilling til restauranten på Momarken gjøres via Eventim.no.

Her finner du baneprogrammet. 

Les også

Sport

Praksis hos profftrenere

Årets kull med travtrenerstudenter er snart tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i inn- og utland, fylt med nye erfaringer, kunnskap og motivasjon.
Sport

B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.