1. mai feires på Magnor Travbane

Onsdag er det klart for den tradisjonelle 1.mai-kjøringen på Magnor Travbane.

En glad eiergjeng etter at Thai Manhattan vant Arne Gundersens Æresløp i 2023. Thai Manhatten står på startstreken igjen i årets utgave av løpet. Blir det revansje? Foto: Hesteguiden.com

De fleste løpsdagene med totalisator avholdes på permanente totalisatorbaner, men i løpet av sommerhalvåret legges det i tillegg et mindre antall løpsdager til lokale baner. I Nord-Norge avholdes totalt fire av løpsdagene i Bodø. Det samme antallet løpsdager er fordelt på fire ulike lokalbaner i Sør-Norge. 

Først ut er altså Magnor Travbane som avholder sin årlige løpsdag onsdag 1. mai. De øvrige banene er Kala Travpark som har sin løpsdag i juni, Kongsvinger Travbane som har sin løpsdag i juli, og endelig Haugaland Tråvpark som avholder sin årlige totalisatorkjøring i slutten av august.  

På disse løpsdagene er atmosfæren ofte litt annerledes, og mer avslappet enn den er på ordinære totalisatordager. Ofte søker amatør-trenere og -kusker seg mot disse løpsdagene, men mange profesjonelle trenere trives også svært godt på disse dagene og er faste gjester. 

På Magnor har det vært tradisjon å avholde 1.mai-kjøring i mange år. Tidligere var dette en av de best besøkte lokalkjøringene på Østlandet. De senere årene har løpsdagen blitt avviklet som Magnors årlige totalisatorkjøring. Også i år vil det avvikles ponniløp og syv ordinære løp. I tillegg har de arrangøren Eidskog Travselskap fått på plass et artig ekstrainnslag med et mopedløp hvor lokale helter fra mopedklubben utfordrer en del av stevnets kusker til dyst. Mopedløpet innleder stevnet, og skal avholdes kl. 14.30. Ponniløpet har start kl 15.00, mens det første travløpet starter kl. 15.35.  

For de firbente er det naturlig nok Arne Gundersens Æresløp som er hovedoppslaget. Arne Gundersen som er far til travtrener Geir Vegard Gundersen og dermed også bestefar til kuskekomet Magnus Teien Gundersen, er en av mange ildsjeler knyttet til Eidskog Travselskap og banen på Magnor.  

Geir Vegard og Magnus er faste gjester på løpsdagen på Magnor, og en seier i Arne Gundersens Æresløp henger naturligvis høyt. I fjor måtte de nøye seg med henholdsvis andre- og tredjeplass i løpet. Fjorårets vinner, Thai Manhatten, står på startstreken igjen. Det gir GV og Magnus muligheter for revansje. Geir Vegard kusker svenske Barnacle, mens Magnus kusker Timetoshine Bonanza. 

I de øvrige løpene får vi se flere meritterte både hester og kusker. Blant firbente stjerner kan nevnes hester som Todin, Stensvik Martin og den tidligere hoppederbyvinneren Stas Eldi. I montéløpet stiller blant annet millionæren Finnskog Nox på startstreken. Med montéløp på programmet kommer naturlig nok også mange av landets dyktigste ryttere til Magnor. Mange kjente kuskenavn finnes også i programmet, som eksempelvis Bjørn Steine, Cato Antonsen, Bjørn Steinseth, Dag-Sveinung Dalen, Gunnar Austevoll med flere.  

DNT kommer til å være representert med stand alle de fire propagandaløpsdagene i Sør-Norge. Om man ikke har hatt starthest eller vært publikummer på propagandatrav tidligere så anbefales det på det varmeste. Første mulighet er altså på Magnor 1. mai. Første totalisatorløp starter altså kl.  15.35, men før det må man selvsagt få med seg både mopedløp og ponniløp. Her finner du startlistene til årets 1. mai-trav på Magnor Travbane. 

Les også

Sport

Praksis hos profftrenere

Årets kull med travtrenerstudenter er snart tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i inn- og utland, fylt med nye erfaringer, kunnskap og motivasjon.
Sport

B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.
Sport

Uendret i toppen

To løp ble kjørt i UET Elite Circuit sist helg, og nå begynner de skandinaviske hestene å markere seg.